0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 10 december 2015 19 56
501 bekeken

Ik ben 22 jarige man en ik ben voortdurend vermoeid. ik slaap 7 tot 8 uur op een doordeweekse dag maar als ik een vrije dag heb slaap ik makkelijk 10 tot 12 uur. Ik heb proberen op te zoeken wat er met me aan de hand is maar geen enkele descriptie klopt. Ik weet niet wat ik allemaal moet vertellen dus ik heb 13 oorzaken gevonden voor mogelijke vermoeidheid en zal die hieronder beantwoorden.

Te weinig slaap
Zoals al opgenoemd. Ik slaap 7 tot 8 uur op een doordeweekse dag maar als ik een vrije dag heb slaap ik makkelijk 10 tot 12 uur.

Slaapapneu
Ik heb mijn vriendin gevraagd om er op te letten maar behalve zwaar ademhalen (nog net niet snurken) is er niks aan de hand.

Te weinig brandstof
Ik eet elke dag een stuk fruit in de ochtend, eet 4 a 5 broodjes over de middag met voornamelijk vlees. Daarbij eet ik soms een koek of snoepje tussendoor. Als avond eten heb ik meestal een aardappel gerecht met wat groente zoals wortel,spinazie,rode bieten,andijvie en andere dingen. in de avond eet ik niks tot weinig en neem ik meestal wat cola om te drinken. over de hele dag drink ik voornamelijk water en af en toe wat frisdrank. ik drink om de 2 a 3 uur een glas of fles

Bloedarmoede
moeilijk om dit zelf te testen maar ik voel me niet duizelig of slap. Ik kan nog steeds een groot stuk rennen of een uur fitness volhouden. Ik voel me alleen moe.

Depressie
Ik ben heel blij met mij huidige situatie. Ik heb een leuke vriendin en school gaat goed. Ik weet wel zeker dat ik geen depressie heb.

Trage schildklier
Nogmaals, moeilijk om dit zelf te testen maar als ik naar de symptomen kijken (Snel vermoeid bent, Het snel koud hebt, Je sloom voelt, Zwaarder wordt,Last hebt van obstipatie (verstopping),Last hebt van haaruitval,Stijve spieren en gewrichten hebt,Een zwaardere stem krijgt, Last hebt van gezwollen oogleden.) dan klopt het niet.

ik heb het meestal warm, niet koud. Ik wordt niet zwaarder. mijn stoelgang is normaal. Mijn hart is goed zover ik weet. heb geen stijve spieren of gewrichten. mijn stem en oogleden zijn normaal

Cafeïne
Ik drink geen koffie. Ik drink een paar keer in de week thee.

Urineweginfectie
Ik denk dat ik wel iets door had als ik een urineweginfectie heb. Ik heb geen branderig gevoel en moet ook niet veel plassen.

Diabetes
ik weeg 70 Kilo en ben dat al jaren zo geweest. Ik moet niet vaak naar de wc en voel me niet ziek.

Uitdroging
Zoals ik al aangegeven heb drink ik een glas om de 2 a 3 uur

Hartproblemen
Ik heb geen hartproblemen. Ik ben daarvoor al 2x naar de huisarts gegaan. Beide keren heb ik te horen gekregen dat ik het syndroom van Tietze heb.

Onregelmatig werk
Ik ga elke dag naar school. Ik sta de meeste dagen op om 8 uur en ga slapen tussen 11 en 12 uur.

Voedselallergie
Zover ik weet heb ik geen allergieën behalve hooikoorts. Ik ben ook constant moe. ik ben niet moe op verschillende momenten van de dag. Ik ben ook niet moe na het eten. Ik ben meestal iets wakkerder na het eten

Chronische vermoeidheid
Ik kan dit weer niet testen maar als ik de betekenis lees lijkt me dit erg extreem. het enige wat klopt uit de symptomen is dat ik een heel slecht geheugen heb.

Overige informatie
Ik doe een studie webdesign dus ik doe geen intensief werk. ik loop wel elke dag naar school toe (heen en terug in totaal 40 minuten lopen).

Ik weet niet meer wat ik er aan kan doen. Heb iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 21 36
Privé antwoord
Is er ook al een bloedonderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de ziekte van Pfeiffer en Cytomegalie? Zijn de ontstekingswaarden en de vitaminewaarden van je bloed ook al eens onderzocht? Doe ook eens de test op: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest al is het maar om dit uit te sluiten..
Ik heb nog geen bloedonderzoeken of andere onderzoeken laten doen. Ik hoop dit te vermeiden als dat nodig is. De score van de Hyperventilatietest is 35. enige andere dingen die ik nog zelf kan doen?
(Je wordt er toch moe van at 10 december 2015 21 44)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 10 december 2015 21 46
Privé antwoord
Ik denk toch dat je vooral naar de huisarts moet gaan om die bloedonderzoeken te laten doen. Zelf kun je dit namelijk niet testen…..
oke. in iedergeval bedankt
(Je wordt er toch moe van at 10 december 2015 21 48)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB