Answer Question
0
0

Ik slik al jaren magnesiumsupplementen van het Kruidvat huismerk. In de bijsluiter staat dat dat magnesiumoxide betreft, na wat onderzoek ontdekte ik dat dat de slechtst opneembare vorm van magnesium is. Inmiddels slik ik magnesiumcitraat, dat is één van de bést opneembare vormen. Als je kijkt naar de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verschillen beide vormen nauwelijks (2 tabletten per dag zou 375 mg oftewel 100% ADH betekenen tegenover 200 mg zo’n 53% ADH). Dat zou suggereren dat het niets uitmaakt of je nou de slechtst onneembare vorm kiest (die ook aanzienlijk goedkoper is) of de veel duurdere best opneembare vorm. Graag een duidelijke uitleg over wat het verschil is (of juist niet) tussen de ADH van een slecht opneembare vorm ten opzichte van een vergelijkbaar percentage ADH van een goed onneembare vorm.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 13 februari 2021 16 15
38 bekeken
Als u al jarenlang magnesium tabletten inneemt, hebt u dan ook daarbij calcium tabletten ingenomen? de een kan n.l. niet zonder de andere. Bij voorkeur één tablet waarin de juiste verhouding magnesium/calcium zit. De een breekt de andere n.l. af als de andere ingrediënt er niet in zit. Ik ben geen Arts ! Maar ik erger mij al vele jaren aan het feit dat Fabrieken e.d. deze twee belangrijke ingrediënten "apart " blijven verkopen.
( Anoniemus at 4 juni 2022 14 14)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

De ADH is de hoeveelheid die binnen krijgt, niet de hoeveelheid die wordt opgenomen. Dus beter een vorm te nemen die goed wordt opgenomen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 februari 2021 17 52
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB