Answer Question
Categorie:
0
0

Ik ben net langs geweest bij een vriend van mij met 3 konijntjes. Deze zijn NIET beschermd tegen die ziekte. Omdat hwt ffe en lieve beestjes zijn gaf ik er een een knuffel. Het beestje poept onwijs veel en zit vaak onder. Nu rook zij gekkig (was niets te zien) maar ik weet dat er soms vliegjes in hun hok zitten.

Aangezien ik n tijdje met mijn hoofd op haar lag ben ik bang dat er evt iets in mijn oog is gekomen. Ik ga er dan ook heel erg op letten.

Nu had ik al info gezocht, maar kan niet vinden of het overdraagbaar is (de konijnenvariant). Ik kom alleen uit op een tropische infectie.

Weet iemand raad voordat ik mijzelf oogkwalen aan ga praten. Bedankt!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 31 maart 2021 19 28
298 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Niet zo overdraagbaar

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 31 maart 2021 19 53
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hoi,

Een konijn wat madenziekte heeft, ziet er echt doodziek uit,vergaat van de pijn en sterft binnen een paar dagen als het niet behandeld wordt.

Als het diertje ziek was geweest,zou je dat absoluut gezien hebben en er ook niet mee hebben kunnen kuffelen omdat dat voor het konijn veel te pijnlijk geweest was.

Je vriend kan ze trouwens heel simpel beschermen door een spray bij ze te gebruiken waardoor de vliegen, die de ziekte veroorzaken, uit de te houden. Verkrijgbaar bij dierenarts of dierenwinkel.

Groetjes Suzan

Gemarkeer als spam
Geschreven door Suzan
Beantwoord door 1 april 2021 6 41
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB