0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 25 november 2015 16 07
371 bekeken

Al enige tijd zijn mijn partner en ik bezig met zwanger worden. Vorig jaar ben ik erachter gekomen dat ik PCOS, met andere woorden een hormonaal disbalans, heb waardoor het zwanger worden niet lukt. Inmiddels heb ik mijn leefstijl veranderd: ik eet zo min mogelijk geraffineerde suikers en blijf af van de snelle kolhydraten. Ik heb m’n voeding aangevuld met calciumtaetten, omega 3 tabletten, vitamine d3 en vitamine C. Ik merk dat ik een steeds regelmatige cyclus krijg (ca 28 dgn) en m’n acne op m’n gezicht is vrijwel verdwenen. Alleen op m’n rug nog een beetje. Inmiddels ben ik na het lezen van vele fora begonnen met monnikspeper. Dit helpt zou het in balans brengen van je hormonen en zorgt voor aanmaak van Progrestoron. Echter, ik vraag me af of dit schadelijk. Ik slik namelijk lexapro 1 maal daags en merk dat ik sinds ik die monnikspeper inneem een opgejaagd gevoel heb. Is dit psychisch of is er daadwerkelijk een verband?
In afwachting van uw antwoord

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 november 2015 16 29
Privé antwoord

Er is te weinig of nagenoeg geen wetenschappelijk onderzoek of bewijs over de werkzaamheid en de bijwerkingen van monnikspeper.
Het zou dus kunnen dart er een interactie is met de lexapro… Je kunt dit zelf natuurlijk heel goed uitproberen.. Stop een aantal weken met de monnikspeper en kijk wat er gebeurt…

Dank voor je bericht. Is er ook wetenschappelijk bewijs dat monnikspeper ook echt werkt voor extra aanmaak Progrestoron?
(Gracia at 25 november 2015 16 36)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Gracia
Beantwoord door 25 november 2015 16 39
Privé antwoord
Het antwoord op mijn volgende vraag is reeds beantwoord in ie antwoord. Nogmaals dank

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB