0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Harold 2018 Maastricht
Gevraagd op 15 april 2018 17 28
191 bekeken

extreme JEUK, jeuk tot bloedens toe waar je gek van wordt!
Help ik heb last van jeuk al meer dan 3 jaar!
Ik heb jeuk waar je echt gek van wordt, tot bloedens toe over mijn hele lichaam!
Zalven, creme’s en allergie pilletjes werken nauwelijks tot niets, ik word iedere nacht 2 tot 3x wakker van de jeuk.
Mijn huid heeft verdikkingen, rode puntjes en rode vlekken, kappot gekrabde huid.

Krabben, vrijven en kloppen helpen niet, wel afentoe afleiding zoeken in een bezigheid.
O ja, ik hoop af en toe dat ik griep krijg, dit is het engste moment per jaar dat ik meerdere dagen geen last heb van jeuk.

Ik douche niet te warm <38 graden en niet te lang <10 minuten, heb met tijden wel last van een droge huid meestal door het weer, gebruik alleen zeep om mijn handen te wassen, gebruik eigenlijk ook zelde shampoo en verschoon mijn beddengoed binnen de 10 dagen, en verschoon mijn kleding regelmatig en heb ook al vele verschillende wasmiddelen geprobeerd. pffff

Mijn klachten komen het volgens Google; dicht bij "Discoide eczeem", dit is een chronische aandoening en niet besmettelijk, hier heb je een brandend gevoel bij alsof er duizenden naalden in je prikken wat niet wil stoppen. 100% match.

Waar en wanneer heb ik last:
Eigenlijk altijd, maar vooral als ik geen bezigheid heb.
Mijn jeuk verergert als is ik bv mijn broek uit doe als ik naar bed ga, dan krijg ik (iedere dag) een jeukaanval op mijn onder- en vaak ook bovenbenen, zowel aan voor als achterzijde, meestal ook op mijn buik en billen zie hier dan duizenden rode hele kleine puntjes.
Na douce (echt niet te warm (rond de 38 greden is het water) extreme jeuk op mijn rug/buik bij het afdrogen.
In bed voor en tijdens mijn slaap, boven armen, hals, nek en borst, en met tijden mijn haren. (word gemiddeld 2x per nacht wakker van de jeuk)
Bepaalde periodes per jaar is het extremer, bv bij vries weer of heel warm weer.
Als ik nootjes eet lijkt het wel of ik meer jeuk krijg.
Heb soms duizenden rode puntjes op en rond mijn buik en borst.
Heb al vele soorten zalven en crème's geprobeerd waaronder Lanettecrème of cortisonezalf/-crème. Maar eigenlijk helpt niets voor langere tijd deze middellen werken meestal enkele uren of niet tot weinig.

WIE HEEFT ER NOG TIPS VOOR MIJ, ik wil van mijn jeuk af!
Ik wordt gek!

Heb ook al diverse malen gevraagd aan mijn huisarts voor een verwijzing naar een dermatoloog, maar steeds bedenkt mijn huisarts weer wat nieuws om mij niet te verwijzen…….
HELP me aub.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 15 april 2018 17 35
Privé antwoord

Ga dan in ieder geval terug naar de huisarts en vraag om die verwijzing en laat je niet afschepen.Je loopt er al lang genoeg mee en de huisarts kan het niet oplossen

Gemarkeer als spam
Geschreven door Manu
Beantwoord door 15 april 2018 22 49
Privé antwoord
Neem iemand mee naar de huisarts..vraag nadrukkelijk om een verwijzing naar een dermatoloog. Allergietesten lijken ook een goed idee.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Harrie
Beantwoord door 3 mei 2018 22 53
Privé antwoord
Diprosone zalf 0,5mg/g tube van 100g werkt zeer goed tegen extreme jeuk. Heb ik ooit van een dermatoloog voorgeschreven gekregen. Had/heb er heel veel plezier van. Dag jeuk.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 augustus 2018 21 17
Privé antwoord
Heb vervolg onderzoek gehad (juni 2018) door de dermatoloog, deze heeft 2x bloed afgenomen hieruit kwam o.a. dat ik allergisch reageer op bomen, grassen, katten, sesamzaad, pinda’s, noten, hazelnoten, kokosnoot en nog diverse andere nootachtige, verder reageer ik ook negatief op tomaat en kiwi. Wist eigenlijk al van de meeste allergische punten maar pinda(sate)saus en bounty was nieuw, en door dit niet meer te eten is gaat het al een stuk beter. Nu na ongeveer 4 weken is mijn jeuk over mijn lichaam met 70% verminderd, heb wel regelmatig terugkerende jeuk in mijn hals en onder mijn kin en op mijn hoofdhuid. Helaas kan de dermatoloog verder niets voor mij betekenen, deze kan wel altijd nieuwe Diprosone zalf en of Teva koelzalf FNA voorschrijven om de klachten te verlichten. .

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB