0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anna
Gevraagd op 17 januari 2019 0 07
48 bekeken

Ik heb al precies 2 maanden enorme last van jeukende oren.. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest, waarna ik oordruppels gekregen heb. Na een week die te gebruiken werkte het niet en ben ik teruggekeerd naar de huisarts. Ik heb toen nieuwe oordruppels gekregen. Ook deze 2 weken aangehouden, geen resultaat. De jeuk leek zelfs erger te worden met de oordruppels. Ik heb gevraagd of ik naar een KNO-arts doorverwezen kon worden. Die heeft gezegd dat ik die oordruppels nooit had moeten krijgen, omdat ze de jeuk bij mij inderdaad verergeren. Ik heb een vaselinecreme van hem gekregen die ik 1x per dag met een wattenstaafje in mijn oor moest aanbrengen. Na een week zou alles verdwenen moeten zijn. 2 weken later, heb ik nog steeds ontzettend veel last… Ik heb toen gebeld, maar er werd verteld gewoon door te gaan met de creme, terwijl het binnen een week al verholpen moest zijn. Na 2 maanden kan ik de jeuk echt niet meer aan, ik wil er vanaf… wat kan ik doen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 januari 2019 13 10
Privé antwoord

Toch maar een afspraak maken bij de KNO arts

Gemarkeer als spam
Geschreven door jaap
Beantwoord door 17 januari 2019 23 33
Privé antwoord
Bij een allergietest lok je een allergische reactie uit. Hiermee onderzoek je of je allergisch bent voor bepaalde stoffen (allergenen). Er zijn verschillende soorten allergietesten, zoals: Huidtest, RAST-test, Plakproef, Provocatietest. Laat je door de huisarts doorverwijzen naar een dermatoloog of allergoloog in het ziekenhuis. Er bestaan verschillende testen om te onderzoeken of je ergens allergisch voor bent. Zo kan het allergeen op de huid geplaatst (plakproef) of geïnjecteerd (huidtest) worden. Daarnaast kun je een allergie testen met de provocatietest. Je ontwijkt dan de stof waar je vermoedelijk allergisch voor bent of zoekt deze juist op. Bij een RAST-test bepaalt de specialist of je een allergie hebt aan de hand van een bloedonderzoek. Veel voorkomende allergieën zijn gluten, hooikoorts, koemelkallergie en huisstofmijtallergie, pollenallergie. Als niet duidelijk is welke stof de allergische reactie veroorzaakt, gaat de specialist over op een allergietest. Jeuk kan verzoorzaakt worden door overgevoeligheid voor: overgevoeligheid voor eigen transpiratievocht, geur van rioollucht, geur van rotting, schimmels, geur van kamerplanten, fruit en groenten, geur en stuifmeel van bloemen, hars van bomen, drukinkt(krant, tijdschrift), pinda’s, walnoten, metalen in sieraden en bh’s, voorwerpen (brillen) gemaakt van rubber en/of plastic, wasmiddel poeder en/of vloeibaar, vaatwasmiddel, handzeep, chocolade, anti-zonnebrandcrème, aftersuncrème, dagcrème, nachtcrème, nagellak, alcohol, motorolie, koelvloeistof, cosmetica, wierook, tabaksrook, plastic, pvc, rubber, parfum, kruiden in eten, smaakstoffen in tandpasta, smaakstoffen in eten en drinken, specerijen, deodorant, wollen kleding, stof, haren en/of veren van katten en honden of andere dieren en vogels, voedsel, dranken, massage-olie, antibiotica of andere medicijnen waar u allergisch voor bent. De geur van versgemalen koffiebonen en/of het drinken van versgezette koffie kan de allergie doen helpen verdwijnen. Leg een dagboekje aan, schrijf daarin wat je doet, eet, drinkt, ruikt, smeert en hoe je je kleedt.
Gemarkeer als spam
Geschreven door jaap
Beantwoord door 17 januari 2019 23 45
Privé antwoord
Jeuk kan ook ontstaan door het kriebelen van je eigen haartjes, die op de huid van je oor en in je oor groeien. Laat deze door een kapper voorzichtig wegknippen. Het gebruik van bepaalde Shampoo kan ook jeuk veroorzaken. Laat je onderzoeken op huisstofmijtallergie, luizen, muggenbeten en vlooien beten.
Gemarkeer als spam
Geschreven door jaap
Beantwoord door 17 januari 2019 23 55
Privé antwoord
Jeuk kan ook ontstaan door het eten van met zwavel, drijfgas of andere stoffen (giftige-) behandelde bananen, rozijnen in bijvoorbeeld rozijnenbrood, groenten en fruit. Alle stoffen waar je allergisch op reageert -dit kun je zien aan rode (dikke) ogen, dik gezicht en handen, dik opgezwollen lippen, jeukende oren, rode huid, enzovoorts. Meteen stoppen met het inademen, jezelf blootstellen aan, consumeren: eten en drinken, uit doen van jeukende kleding. En veel lauw schoon drinkwater en versgezette afgekoelde koffie (mits je hier niet allergisch op reageert) drinken.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB