Answer Question
Categorie:
0
0

Hallo,

Sinds zo’n 3.5 maand heb ik last van jeuk.

Dit begon met kleine ‘blaasjes’ die voornamelijk op kwamen zetten bij handen en enkels. Deze plekjes zijn er dan een half uur, jeuken extreem, en verdwijnen dan weer plots.

De huisarts dacht in eerste instantie aan eczeem maar de medicijnen hielpen niet helaas. Daarom bij se allergoloog plakkers laten zetten om te kijken of ik ergens allergisch voor ben. Resultaat; Nikkel allergie. Echter stond dit los van de reactie die mijn huid gaf. Een bloedtest wees ook niets uit.

Ik kreeg een hormoonzalf die er vooe zorgde dat se plekjes op handen en enkels verdwenen.. Echter kwamen er grotere jeukende plekken bij in de lies en rondom de billen. Ook zit er 1 op de elleboog. Via de dermatoloog inmissels andere medicstie gekregen maar deze plekken van de foto blijven jeuken.

Het treed voornamelijk op wanneer ik s avonds wil gaan slapen en onder de deken lig. De plekjes worden dik, zwellen op en gaan jeuken (zie foto) Na een tijd trekt dit weg en lijkt het een blauwe plek. Echter blijven dezelfde plekken steeds weer opkomen.
De plek op se elleboog doet pijn en jeukt tegelijk. Hij is wit met een rood stipje in het midden en een rode cirkel er omheen.

ik heb gedacht aan contact allergie, warmte allergie, allergie voor wasmissel etc etc. Maar heb zelf geen idee.. kleine bijkomstigheid; Ik ben zo’n 4 maand geleden naar Thailand geweest en heb daar ook een tatoo laten zetten. Kan dit er mee te maken hebben? Zoals u merkt, ik weet het niet meer en word er een beetje hopeloos van doordat de jeuk mij s nachts wakker houdt.

Hopelijk heeft u een idee in welke richting ik moet zoeken?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 20 oktober 2017 11 35
575 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Zie foto’s.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anne
Beantwoord door 20 oktober 2017 11 38
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Het lijkt op een allergische reactie. De plek op de elleboog lijkt echter toch iets anders te zijn. Dat zou een gevolg van een insectenbeet kunnen zijn. Ga voor een second opinion naar een andere dermatoloog in en ander (academisch) ziekenhuis.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 oktober 2017 16 09
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Heb hier nu ook last van. Heb je hier al meer info over gekregen en wat er helpt?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Jb
Beantwoord door 17 augustus 2022 17 10
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB