0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 30 november 2015 0 12
898 bekeken

Beste,

Ik ben 23 jaar en heb 11 jaar geleden gordelroos gehad, ik heb nu sinds een aantal weken erge keel en oorpijn, dus een verlaagde weerstand en merkte jeuk op mijn rug. Toen ik het bekeek schrok ik want het leek best op hoe het 11 jaar geleden begon. Ik hoorde dat je deze ziekte normaal maar 1x zou moeten krijgen, maar ben nu dus best enorm geschorken en kan er niet van slapen. Ik voeg een foto bij.
Groetjes.

Verder vraag ik me af vanaf wanneer het besmettelijk zou zijn, vanaf voordat het zich obpenbaarde, vanaf nu of vanaf dat er iets open is? En kan ik zelf al iets doen om het te verbeteren? Op dit moment voel ik vooral jeuk.
(unknown at 30 november 2015 0 24)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 november 2015 0 50
Privé antwoord

Gordelroos is het besmettelijkst als er blaasjes zijn. Gordelroos wordt veroorzaakt door een virus dat na een eerste besmetting( bijvoorbeeld waterpokken) in je huid aanwezig blijft. Het virus kan dus weer actief worden en als gordelroos verschijnen.
Of je nu gordelroos hebt, kan ik niet met zekerheid zeggen. Het kan ook een allergische reactie zijn. Tegen de jeuk zou je mentholpoeder kunnen gebruiken. Je kunt naar de huisarts gaan om te laten kijken of het daadwerkelijk gordelroos is. Zelf kun je er verder weinig aan doen. Behalve zorgen voor gezonde voeding en voldoende vitamines om je afweersysteem weer op peil te krijgen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 30 november 2015 1 09
Privé antwoord
Bedankt voor de snelle reactie, Ik zal morgen dan naar de dokter gaan inderdaad en nu nog een fruitje pakken voor het slapen en toch maar even proberen te slapen. Kan het zijn dat ik op deze manier bij mijzelf andere aandoeningen aanbreng? Ik ben, voordat ik had bekeken wat het wat, nog naar de wc geweest en hoop niet dat ik op die plek nu ook iets dergelijks krijg, aangezien het toch een herpes variant is (volgens mij). Kan het niet zijn dat ik mezelf of andere nu met herpes besmet op die manier. Ik wil zeker niet mijn vriendin besmetten of iets dergelijks! Met vriendelijke groeten,
Gemarkeer als spam
Geschreven door jeukenderug
Beantwoord door 30 november 2015 1 19
Privé antwoord
Misschien is deze foto duidelijker..

Deze foto is inderdaad duidelijker….het kan inderdaad gordelroos zijn….

(John (moderator) at 30 november 2015 2 05)
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 november 2015 2 03
Privé antwoord

Alleen direct contact met de blaasjes of met het vocht uit de blaasjes is de besmettingsweg.
Het is een ander herpesvirus dan het virus dat herpes genitalis veroorzaakt.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB