Answer Question
Categorie:
0
0

Ik maak me enorme zorgen om mijn zoontje. Hij is door de huisarts doorverwezen naar de kinderarts ivm een onverklaarbare bobbel/zwelling in zijn hals. Huisarts dacht eerst aan ontstoken klier maar is tot de conclusie gekomen dat dit het niet is. Op de doorverwijzing staat; kindje is niet ziek, zwelling duidelijk aanwezig, wordt niet kleiner, niets wijst op infectie. Vraag aan kinderarts; is dit een lymfoom en bepaal het verdere beleid.

Mijn zoontje verliest geen gewicht, eet goed, speelt de hele dag, is niet ziek enz.

Is een lymfoom altijd kanker? Bestaan er ook onschuldige lymfomen? Wat kunnen we voor onderzoeken verwachten? Komt dit soort kanker regelmatig voor bij kinderen van deze leeftijd? Moet ik me echt zorgen maken op dit moment?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 13 februari 2021 19 09
26 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Er zijn geen onschuldige lymfomen, helaas. Maar eerst moet er dan ook worden vastgesteld of het ook wel een lymfoom is. Het kan net zo goed een goedaardig gezwel zijn. Het kan ook een cyste of een lipoom zijn. Hij maakt in ieder geval geen zieke indruk. Dus eerst even het onderzoek afwachten. Er zal waarschijnlijk een echo worden gemaakt. Aan de hand daarvan zal de arts bepalen of verder onderzoek noodzakelijk is.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 februari 2021 19 59
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB