Kan je met een ernstige voedsel allergie voor noten en pinda’s toch het kunnen verdragen in bewerkte staat en kleine hoeveelheden?

Reageren
0
0

Ik weet al zo lang ik me herinner dat ik diverse allergieĆ«n heb waarbij ik het eten van Pinda’s en Noten algeheel moet mijden. Volgens de meest recente test van 3 november 2010 was de score voor beide >100.00
Nu eet ik ook zo lang als ik me al kan herinneren marsepein en heb alleen bij grote hoeveelheden last er van (hoofdpijn). Alleen ieder jaar is het weer onzeker als ik er weer is iets van neem.
Is het mogelijk dat ondanks een pinda allergie (waaronder de amandel valt) je ongevoelig kan zijn voor bewerkte amandelen als in marsepein?
Je zou denken, het gaat goed dus waarom twijfelen maar wat nu als het opeens verkeerd valt.. Dan ben ik verder van huis, vandaar mijn vraag.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 26 oktober 2015 17 42
144 bekeken
Antwoord toevoegen
0
PrivƩ antwoord

In principe zou je het niet moeten kunnen verdragen.
Het is natuurlijk de vraag of er in de marsepein ook daadwerkelijk amandelen zijn verwerkt, of alleen maar een smaakstof.
Maar ik zou het risico niet lopen…

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 oktober 2015 20 04
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]