kippenborst?

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo,
Na 2x bij de huisarts te zijn geweest, omdat we ons zorgen maken over de bult die verschijnt bij onze zoon op zijn borstkas, zijn we nu doorverwezen voor cesar therapie?? Onze zoon( bijna 15 jr) zit in een flinke groeispurt en midden op zijn borst zit een keihard gedeelte dat steeds meer naar voren gaat steken. Hij heeft geen pijn. Wel snel last van weinig uithoudingsvermogen, maar dat heeft hij al jaren. ( is daar zelfs voor bij kinderarts geweest en zijn longfunctietest was toen onvoldoende, dit is 1,5 jaar geleden ongeveer) hij heeft toen fysio gehad voor conditietraining, maar het blijft zijn zwakke punt ondanks 3x voetbal per week, en elke dag 14 km fietsen.mvg

Attachments:
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 7 april 2015 22 57
3055 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is best mogelijk dat zich een “kippenborst ” ( pectus carinatum) ontwikkeld. Dat is op zich geen reden tot ongerustheid. D.w.z. dat er op kinderleeftijd geen medische klachten door worden veroorzaakt. Dus ook niet meteen een reden is, om in te grijpen.

Lees hier alles over pectus carinatum.
http://www.mijnkinderarts.nl/ziekten/botten-en-gewrichten/kippenborst.htm

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 9 april 2015 16 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het geeft meestal geen fysieke klachten, maar als de vergroeiing doorzet kan het wel psychische klachten geven ivm het uiterlijk. Zonde, want een kippenborst (pectus carinatum)is goed te behandelen met een brace, soms is een operatie nodig. Wel naar de dokter gaan dus!

Gemarkeer als spam
Geschreven door bigmama
Beantwoord door 29 november 2018 9 13
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]