Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 6 januari 2016 17 01
725 bekeken

Hallo,

ik ben een vrouw van 28 jaar. Ik heb een vraag over wat rare plekjes op mijn gezicht die in de laatste maanden erger/meer lijken te worden.

Een jaar geleden tijdens mijn verblijf in India (januari 2015, ontstond er in mijn recht mond hoek een geirriteerd/rood-gekleurd gebied. Het deed geen pijn en jeukte niet. Het waren ongeveer 4 a 5 individuele kleine plekjes vlak bij elkaar. April 2015 waren de plekjes ietsjes minder rood maar nog steeds een licht bobbelig gebied. Ik ben toen naar een dermatoloog in gegaan, en die dacht dat het een schimmel infectie was en gaf me hiervoor een creme die ik 2 of 3 weken (exacte periode weet ik niet meer) moest smeren. De plekjes werden hierdoor minder zichtbaar (minder rood), maar ze gingen niet weg (waren nog steeds bobbeltjes). Ik dacht; ik geef het wat tijd, misschien gaat het vanzelf weg.

In de zomer (juni/juli/aug) waren ze nog steed niet weg en ben toen naar 2 dermatologen geweest. Eentje zei dat het post-inflammatoire hyperpygmentatie was en dat er verder niks aan de hand was. En de ander dacht dat het een bacteriele infectie was en gaf me hiervoor een zalfje wat niet echt een effect had.

Een apotheker dacht dat het vetbultjes waren.

De afgelopen maanden merkte ik dat de plekjes ook op andere delen van mijn gezicht zitten (kaak lijn, linker wang/junkbeen, linker kin). Het zijn een soort ophoginkjes (plateaus), rond, het lijkt er op dat ze donkerder worden in de zon.

Ik heb een paar foto´s toegevoegd. De plekjes in de rechter mond hoek zijn het beste zichtbaar op de foto.

Hopelijk heeft iemand hier kennis over!

Groeten,
Floor

PS: Ik eet en leef gezond, ben hoofdzakelijk vegetarisch, zon niet heel veel, gebruik nauwelijks make up (hooguit 1x per maand wat poeder), wel soms gezichtcremes (biologisch/natuurlijk).

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 6 januari 2016 17 47
Privé antwoord
Ze lijken het meest op hyperpygmentatie. Dat kan dus door de zon zijn ontstaan. Een andere optie zou een slecht werkend bijnierschors kunnen zijn. Misschien goed om dat toch eens te laten onderzoeken d.m.v. bloedonderzoek. p.s. Vegetarisch is niet per definitie gezond. Dat hangt er vanaf hoe de voeding is samengesteld. Er komen bij vegetariërs regelmatig tekorten voor van bepaalde voedingsstoffen…..Ook dat zou eventueel een rol kunnen spelen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB