0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Zeurpiet
Gevraagd op 25 januari 2020 23 49
47 bekeken

Half december (2019) begon ik uit het niets ineens af en toe een knijpend, pijnlijk gevoel in mijn hartstreek te krijgen. Vlak voor de kerst kreeg ik een “aanval” die ik zelf als vrij ernstig en zorgwekkend heb ervaren. Het duurde pakweg een half uur, waarbij ik echt flink pijn en vooral een ontzettend klemmend, knijpend gevoel had. De enige manier waarop ik het kan omschrijven is alsof iemand mijn hart samenkneep. Het voelde zo naar dat ik mijn auto stil heb gezet en even rustig ben blijven zitten tot het voor m’n gevoel wat minder erg werd.

Afgelopen drie, vier weken heb ik niets meer gevoeld. Vanavond tijdens het koken kwam het echter uit het niets ineens weer opzetten. Het duurde maar een paar minuten en was veel minder heftig dan in december, maar was wel overduidelijk weer datzelfde knijpende gevoel op precies dezelfde plek (links op m’n borst, precies bij m’n hart).

Moet ik me hier zorgen om maken?

Ik ga liever niet te snel naar de huisarts, want ik ben daar de afgelopen pakweg anderhalf jaar een aantal keer geweest omdat ik wat vage klachten had (extreme vermoeidheid en af en toe ineens aanvallen van misselijkheid/licht in mijn hoofd), en een aantal maanden geleden nog vanwege een heftige keelontsteking (die ik overigens tot op de dag van vandaag nog steeds heb).
Er is nooit iets uit de onderzoeken gekomen die ik hiervoor ondergaan heb (afgelopen zomer 2x bloedonderzoek en een hartfilmpje, en pas geleden een slaaponderzoek).

Ik me niet fijn bij deze klachten, maar wil niet de zeurpiet zijn die steeds maar weer langskomt, terwijl uit onderzoeken blijkt dat ik kerngezond ben.
Tegelijkertijd blijf ik het idee hebben dat er iets niet goed is en deze specifieke klachten maken me wel een beetje bezorgd.

Klinkt dit als iets waarvoor ik toch maar weer langs de dokter moet gaan? Of zit het tussen me oren en moet ik gewoon op de onderzoeken van afgelopen jaar vertrouwen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 26 januari 2020 15 14
Privé antwoord

Doe eens de test op:
https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

Gemarkeer als spam
Geschreven door Zeurpiet
Beantwoord door 27 januari 2020 0 54
Privé antwoord

Bedankt! Dit had ik zelf echt nooit bedacht, maar zou zomaar eens de goede richting op kunnen zijn (scoorde inderdaad “positief” op deze test).

Er worden er ook een aantal dingen genoemd waar ik het hier niet eens over gehad heb, maar die zeker (heel) herkenbaar zijn.

Ik ga me hier eens wat meer in verdiepen, nogmaals bedankt!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB