Koortslip

Reageren
0
0

Goedenavond,
Ik heb voor het eerst een koortslip op mijn 48ste. Woensdagochtend begon het Midden op mijn bovenlip en deze wordt alsmaar dikker en dikker. Het is nu ook al aan de binnenkant van mijn kip, en ben als de dood dat de onderlip, tandvlees en tong ook besmet raken. Het is bijna onmogelijk om aan de binnenkant van je mond een zalfje te smeren, ivm spuug. Ik heb van de apotheker een gel gekregen omdat ze aangaf dat Zovirax niet echt helpt, en die gel zou wel goed moeten helpen, maar ik weet niet of het idd helpt, daar ni de helft van mijn bovenlip naar de binnenkant toe steeds dkker wordt. Ik leg er ook ijsblokjes op en daarna crème. Wat kan ik doen, zodat het niet verder verspreidt, zeker aan de binnenkant van mijn lip. Enige medicijn die ik inneem is 10mg amitriptyline. Ik ben vanmiddag maar een huisarts in opleiding geweest en zei gaf meteen aan, koortslip, ga maar zovirax halen. Ze heeft mij niet echt onderzocht. Mijn “koortslip” is niet begonnen als Iets roods, jeukerig en/brandend, maar ze gaf aan dat dat niet perce hoefde. Ik hoop dat u mij kunt helpen, want eten en zeker drinken gaat nu redelijk moeilijk. Apotheker gaf aan dat zovirax niet echt helpt en heeft mij een gel meegegeven, Zinolium.

Attachments:
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 18 december 2015 2 16
3021 bekeken
Antwoord toevoegen
-2
Privé antwoord

Zovirax en Zinolium zijn 2 heel verschillende middelen. Maar beiden goed voor koortslip. Ik ben het er niet mee eens dat Zovirax niet zou helpen.
Zinolium bevat zinksulfaat. Eventuele blaasjes en zweertjes drogen hierdoor sneller uit. De symptomen gaan eerder weg.
Zovirax bevat een antiviraal middel. Dat zorgt ervoor dat het herpesvirus sneller wordt teruggedrongen, zodat de koortslip sneller weg is en minder snel terugkomt. Je kunt er voor de rest niets aan doen. Het zal vanzelf moeten genezen. In de regel is een koortslip binnen 10 dagen ook weer helemaal weg.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 december 2015 2 30
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Bedankt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 januari 2024 12 34
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]