0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Tess
Gevraagd op 6 december 2017 20 01
307 bekeken

Door ovulatietesten kwam ik achter dat mijn luteale periode vrij kort is, rond de 8/9 dagen, dag na positieve ovulatuitest tot dag voor ongesteld worden. Ik lees verschillende berichten of dit te kort is om echt zwanger te worden. We zijn nu 5 maanden bezig. Maar zou het zonde vinden om er pas na een jaar werk van te maken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 6 december 2017 20 39
Privé antwoord

de luteale fase kan variëren van 7-19 dagen van de cyclus. dus 8-9 dagen is nog niet zo raar… Wat wel belangrijk is om zwanger te raken, is dat sperma gereed en aanwezig moet zijn om meteen die eicel te bevruchten als de eisprong er is. Het is dan dus essentieel om op tijd ( 3 dagen voor de eisprong en dan om de dag) seks te hebben.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 8 december 2017 18 07
Privé antwoord
Een korte luteale fase kan wijzen op een tekort aan progesteron, ofwel oestrogeendominantie, omdat het oestrogeen dan relatief te hoog is ten opzichte van het progesteron. Pilgebruik versterkt die oestrogeendominantie. Op internet kan je genoeg vinden over dit onderwerp, ook wat je er aan kan doen. Je hormonen weer in balans brengen kan de vruchtbaarheid verbeteren.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB