Answer Question
0
0

Ons zoontje van bijna 9 maanden (prematuur, gecorrigeerd bijna 7,5 maand) is geboren met oortjes die zeer plat tegen het hoofdje lagen. Eigenlijk net zoals wijzelf hebben. Na een paar maanden begon vooral het rechteroor steeds meer van zijn hoofd af te staan. Dit oortje heeft een niet zo’n sterk ontwikkelde helix (vader van vader heeft dat nog erger, dwz helemaal geen helix). Het linkeroortje staat ook iets meer af dan in het begin maar wat minder dan het rechteroor. We vragen ons af of de flapoortjes worden veroorzaakt door het dubbel liggen tijdens het slapen. Helaas kunnen we daar niet veel aan doen, want als we zijn hoofdje optillen om het oortje goed te leggen, wordt hij wakker en als hij verder slaapt, schuurt hij binnen de kortste keren weer met zijn hoofd over het matras en ligt zijn oortje weer dubbel. Omdat de flapoortjes pas na een paar maanden zijn ontstaan, hebben we er nooit over nagedacht om de oortjes af te plakken met tape, dit hoor en lees je weleens. We vragen ons af of dat afplakken de flapoortjes had kunnen voorkomen en of we het alsnog moeten doen om het verder flappen tegen te gaan. Of is afplakken helemaal geen oplossing en zouden de oortjes ook door het verder groeien van het hoofdje weer iets meer tegen het hoofdje aan kunnen gaan staan? Natuurlijk is dit geen wereldprobleem en vooral cosmetisch, maar we zouden het vervelend vinden als ons zoontje straks met grote flaporen rondloopt (en daar misschien wel last van gaat krijgen) terwijl wij er iets aan hadden kunnen doen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 21 mei 2016 13 14
8109 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Daar had je toch niets aan kunnen doen hoor. Afplakken is geen oplossing als het genetisch is bepaald. Het hoeft ook niet te beteken dat het zo blijft of niet zou kunnen veranderen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 21 mei 2016 13 17
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hartelijk dank voor het snelle antwoord! Dan gaan we er ons verder niet al te druk om maken ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Stephanie
Beantwoord door 21 mei 2016 21 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo,
Mijn dochter 7 maanden is geboren met platte oortjes. vanaf 4 maanden kreeg ze steeds meer flaporen en elfenoortjes, het lijkt per maand erger te worden. Kan het helpen als ik haar oorstickers opplak? Of ben ik daar nu te laat mee?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mamavan5
Beantwoord door 8 april 2019 20 25
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is nog maar de vraag of het überhaupt helpt...ze is pas 7 maanden, het zal ongetwijfeld nog veranderen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 april 2019 22 42
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het kan wel degelijk zinvol zijn om de oren in de goede stand te zetten. Hoe vroeger, hoe sneller effect. Hoe later, hoe langer het vol gehouden moet worden voor een blijvend effect. Zolang het kraakbeen nog snel groeit, <1 jaar, kan je nog effect krijgen.
Het is vergelijkbaar met een beugel voor het gebit. Ook daarvan kun je zeggen dat het de genen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet corrigeerbaar is.
zie oa het bericht op facebook https://www.facebook.com/gezichtsverfijning/ van 2 maart.
John heeft zeker gelijk, het zal ongetwijfeld nog veranderen, maar dat wil niet zeggen dat het zal gaan veranderen naar de gewenste stand. En je hoeft er zeker niets aan te doen. De gezondheid zal er niets beter om worden, maar op jonge leeftijd kan je het nog wel corrigeren om later een evt operatie te besparen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door van der Heijden
Beantwoord door 10 april 2019 20 45
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

excuus. bericht van 18 november 2018 ipv 2 maart

Gemarkeer als spam
Geschreven door van der Heijden
Beantwoord door 10 april 2019 20 45
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sommige praten wel heel overtuigend dat t alleen genetisch bepaald kan zijn. Dit is niet zo . Mijn zoontje is (net als ouders) met platte oren geboren. Heeft een tijdje met zijligkussen moeten slapen veel op zn linkerkant en nu dus zn linkeroor meer flapoor is geworden. Ik blijf maar proberen om hoofdje steeds goed te leggen ook al blijft ie weer draaien.
Maar ik las eerder al dat dat niet zou kunnen ,nou doei dus echt wel he

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 3 oktober 2019 23 57
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB