langdurige tussentijdse bloeding tijdens pilgebruik

Reageren
Categorie:
0
0

Ik ben onlangs voor het eerst aan de pil begonnen(de ethinylestradiol/levonorgestrel Sandoz- 0,03/0,15 mg tabletten). voorheen heb ik vrijwel altijd een regelmatige menstruatie gehad, wel redelijk veel bloedverlies en pijn, maar op den duur is dat ook minder geworden. Alleen sinds ik voor het eerst seks heb gehad(eind december) heb ik een week na de menstruatie bloedverlies gehad, ik heb toen voor de zekerheid een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief. vervolgens ben ik op 25 januari begonnen met de pil op de eerste dag van mijn menstruatie(die al best laat viel en een week vooraf al buikpijn bezorgde). menstruatie is toen ook wel iets heviger geweest dan de maanden ervoor en sindsdien ben ik niet gestopt met bloed verliezen. tweede week was nog donkerbruin bloed, heb toen vaginale douche gedaan en vervolgens werd het lichtrood bloed. ik heb in de afgelopen weken vlagen van buikkramp gehad die af en toe net zo erg waren als wanneer ik ongesteld ben, met het verschil dat paracetamol en aleve feminax NIET hielpen.

Kan het zijn dat de pil te licht is, of moet mijn lichaam simpelweg wennen aan de verandering?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 12 februari 2016 22 14
1656 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het kan zowel het wennen aan de pil zijn als ook een te lichte pil. De eerste maanden van pilgebruik kunnen er onregelmatige bloedingen optreden.
Als het goed is heb je over enkele dagen je stopweek. Als de klachten in de volgende strip nog steeds hebt, ga dan even naar de huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 februari 2016 22 19
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]