Answer Question
0
0

Ik ben een vrouw van 52 jaar met aanhoudende aangezichtsklachten in alleen het linkergedeelte van het hoofd. De klachten begonnen begin november ’21, alles links; oorpijn, bijholte, druk van binnen naar buiten bij het oor, neus en oor dicht, bij haren kammen waren bepaalde gebieden gevoelig en pijnlijk.
Begin januari ’22 kreeg ik knobbels op die plaatsen (linkerdeel hoofd), waaronder een knobbel vlak achter mijn linkeroor, 2 knobbels vlak boven sleutelbeen links.
Deze deden zo’n zeer dat ik ‘s nachts wakker werd als ik op mijn linkerzijde lag. Huisarts; dit waren lympheklieren die opgezet waren en konden duidden op een onsteking in het kno gebied.
Kuur gekregen; amoxicline clavulaanzuur en xylometalazine neusspray om alles open te houden. Na de 5de dag van de kuur, begon verbetering op te treden, de klieren begonnen te slinken en het ging wat beter. Klachten bleven, alleen draagbaarder. Neus bleef dicht, zonder de xylometalazine kon ik niet ademen, ik heb geprobeerd te stoppen met deze neusspray, maar dit was niet te doen.

In maart ’22 kreeg ik last van een pijnlijke tong en hals, naast de klachten hierboven beschreven. Begin april naar de huisarts gegaan, situatie uitgelegd. Voor de pijnlijke tong kreeg ik chloorhexine mondspoeling en mometason voor de linkerbijholte. Ik mocht de xylometalazine neusspray erbij blijven gebruiken, doel was om het toch open te houden, maar deels af te bouwen. Dus ‘s ochtends en ‘s avonds de xylo, ‘smiddags de mometason. Dit hielp wel iets tegen de bijholte klacht, maar de pijnlijke tong en hals bleven.
Zodra ik stopte met de mometason namen de klachten in de linkerbijholte weer toe.

Eind april ’22 telefonisch consult huisarts dat de klachten nog steeds aanwezig zijn en ik zo langzamerhand wanhopig werd dat mijn halve hoofd zeer deed.
Ik kreeg gelukkig een verwijskaart en kon (vrij snel, doordat mensen afspraken hadden afgezegd) terecht bij de kno arts op 20 mei. Vanochtend dus.

Er is gekeken in mijn oren, er was geen ontsteking te zien (daar ben ik blij om). Met een slangetje is in mijn neus gekeken, dit was zeer pijnlijk. Zij zag wel wat irritatie, maar dat was te wijten aan mijn chronische loopneus (dit heb ik sinds begin 2012). Ik vroeg mijzelf af, dan moet het toch ook rechts zitten, rechts had ik nergens last van, maar goed, ik ben maar een leek.

Haar conclusie; al deze klachten (van mijn hele linkzijde van mijn hoofd, met opgezette klieren, linkeroor en last linkerbijholte) zijn oorzaak van een overbelaste kaakspier aan de linkerkant. Verwijskaart gekregen voor kaak fysio.

Zelf heb ik een gevoel “van het kastje naar de muur gestuurd worden”, ik voel mij totaal niet serieus genomen in mijn klachten. Ik ben maar een leek, maar ik heb meer het gevoel dat er ergens een chronische onsteking is of zo.

Ik hoop dat iemand mij misschien een beetje verder kan helpen wat dit misschien is. Elke tip of misschien raad, is zo welkom.
Want eerlijk gezegd weet ik het niet meer.

Alvast hartelijk dank.
Lian

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 20 mei 2022 20 31
34 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Als er een chronische ontsteking zou zijn, kan dat worden vastgesteld met een bloedonderzoek. Dat zou je aan de huisarts kunnen vragen. Is er al eens een uitgebreid bloedonderzoek gedaan?
Overbelaste kaakspieren kunnen wek vervelende klachten veroorzaken, maar niet al je klachten passen daarbij.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 mei 2022 21 10
Hoi John, Hartelijk dank voor je antwoord. Er zijn in het verleden bloedonderzoeken gedaan (niet voor deze klacht). Bloedonderzoeken die plaatsgevonden hebben vanaf/na 2015, daar zijn altijd iets verhoogde waardes van witte bloedcellen gevonden. Geen reden voor verder onderzoek, alles was in orde, werd mij verteld. (Mag het normaal gevonden worden dat iemand de laatste 7 jaar deze licht verhoogde waarde heeft, vraag ik mijzelf soms weleens af.) Maar dankjewel John, ik ga het hier toch nog eens met de huisarts over hebben (bloedonderzoek hiervoor). Als lympheklieren opzwellen en slinken, en weer opzwellen en slinken (gaat zo door afgelopen maanden), plus die bijholte en oor, lijkt me een overbelaste kaakspier niet de oorzaak. Dankjewel in elk geval, waardeer het zeer. Lian
( Lian at 20 mei 2022 23 01)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB