Last van rechterlymfeklier in de hals? Reden tot zorg?

Reageren
0
0

De laatste anderhalve week heb ik last van mijn rechter lymfeklier in mijn hals, deze doet een beetje zeer en is wat opgezet. Vooral met slikken of kauwen speelt de klier nog wel eens op. Hij is niet groter geworden en ik kan hem wat bewegen. Qua klachten ben ik de laatste tijd wat hangerig geweest, maar verder niets. Ook zijn er geen andere klieren opgezet. Verder heb ik de laatste tijd wat meer last van stress. Ik heb 5 jaar geleden wel Pfeiffer gehad en daarbij was dezelfde klier ook pijnlijk en opgezet.

Bij mijn vader is vorig jaar kanker geconstateerd en hierdoor ben ik nu zelf erg bang om kanker te krijgen. Soms is het kleinste pijntje al genoeg bij mij om een storm aan zorgen los te maken.

In het kort: Geeft deze klacht direct reden tot zorg en kunnen deze symptomen terug te voeren zijn op mijn Pfeiffer verleden? En is mijn angst terecht?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 19 februari 2016 16 17
159 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Een opgezette lymfeklier is geen reden om in paniek te raken om angstig om te zijn. het is een normaal verschijnsel dat bij het afweersysteem ban het lichaam hoort. Een verkoudheid, tandvlees- of tandproblemen, virusinfectie of stress kan dat al veroorzaken. Als de klier plotseling veel groter wordt en hard en erg pijnlijk is dat een reden om naar de huisarts te gaan. Dan hoeft dat nog steeds niet ernstig te zijn maar kan ze ontstoken zijn. Je moet er wel zo veel mogelijk vanaf blijven. Als je er steeds aan zit te friemelen kan ze ook geïrriteerd of ontstoken raken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 februari 2016 19 25
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]