Answer Question
Categorie:
0
0

Ik slik de anti conceptie (levenorgestrel/ethinylestradiol) altijd door omdat ik erge bijwerkingen krijg in de stopweek. Ik heb hem nu vanaf 18 Januari doorgeslikt, dus ik vond het niet gek om een beetje last te krijgen van spotting/doorbraakbloed. Waar ik me de afgelopen week wel zorgen om maakte was dat het dit keer meer op menstruatie leek.. Zelfs bij een wcbezoek was ik echt aan het bloeden. Helderrood bloed en zelfs klontjes, wat erg typisch is bij een menstruatie, alleen dan wel in mindere mate natuurlijk. Dit duurde denk ik 4 dagen en nu bloed ik niet meer, terwijl ik al die tijd wel de pil slikte (en nu ook). Ik ben zelf erg bang dat ik misschien kans heb op een zwangerschap omdat ik wel een extra magnesiumhydroxide tablet per dag slikte omdat ik erg verstopt zat. Ik heb pds, verstoppingsvariant, waardoor ik elke dag psylliumvezels en 1 tablet magnesiumhydroxide slik om beter naar de wc te kunnen. Helaas was de verstopping best erg en heb ik 2 tabletten per dag moeten slikken waardoor ik ook elke dag wat waterdiarree kreeg (al vermoed ik dat dat meer overloopdiarree was dan mijn ontlasting die echt zachter werd), maar dit niet binnen 4 u na inname, pas ruim een hele nacht erna.. De pil slik ik vaak rond 8 u ‘s avonds, en magnesiumhydroxide kort erna. Zou dat eventueel invloed kunnen hebben gehad op de pil waardoor deze afgelopen week niet werkte en ik ongesteld ben geworden? Ik heb ongeveer een dag voor de diarree begon ook nog gemeenschap gehad.. Ben ik nu wel veilig tegen zwangerschap? Of was dit gewoon een heftigere doorbraakbloeding?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 23 april 2019 12 49
664 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik ben geen professional óf huisarts, maar weet wel dat de pil soms zijn werking kan verliezen door overgeven of diarree. Misschien dat je daar al eerder over hebt gehoord. Vraag even na bij je huisarts!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 23 april 2019 14 02
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het lijkt er toch op, dat het een doorbraakbloeding is. Als je de pil doorslikt, is het op zich niet zo erg als je diarree hebt. Je moet alleen de volgende keer, meteen een stopweek starten als je een doorbraakbloeding krijgt

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 april 2019 17 01
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB