Answer Question
0
0

Ik weet van mezelf dat ik veel stress ervaar en mogelijk al langere tijd. Daarvoor loop ik bij een psycholoog en ga in januari starten met mindfulness. Nu heb ik echter ook veel last van pijntjes/lichamelijk klachten. Voornamelijk: spierklachten in bovenrug en nek, het gevoel een brok in mijn keel te hebben, pijn aan beide knieën wat met fysio eigenlijk niet over gaat. Liespijn in linkerlies en linker onderbuik(mogelijk na sporten), slapeloosheid, soms een onrustig gevoel, regelmatig kortdurend hartkloppingen, droge huid, lage rugklachten.
Ik word erg onzeker van deze klachten omdat ze niet snel over gaan en er soms echt geen patroon in te herkennen is voor mij. Ik sport erg graag, maar daar wordt ik nu in beperkt, omdat je snel het advies krijgt, rust te houden,.. Het lijkt overigens wel of mijn lichaam super snel overbelast raakt.
Zijn deze klachten uitingen van stress? Mag ik daar vanuit gaan, of moet ik het toch eens bij de huisarts aankaarten. Ik heb misschien het idee dat het rust geeft als er bijvoorbeeld een keertje bloed geprikt wordt en somatiek wordt uitgesloten. Of is dat zoeken naar een strohalm? Ik wil een huisarts ook niet belasten met dit soort dingen en al helemaal niet als een eigenwijze patiënt overkomen die perse bloed geprikt wil hebben.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 8 december 2016 11 36
160 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

het zijn toch allemaal bekende klachten die door stress/spanningen en hyperventilatie veroorzaakt kunnen worden.
Kijk maar eens op onderstaande link:
http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 december 2016 14 23
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB