Lymfeklier in lies

Reageren
0
0

Hallo, ik heb sinds 3 weken een opgezette lymfeklier in mijn lies. 1.5 bij 0,75 cm schat ik, glad, niet hard, licht beweegbaar, verder geen klachten.

Ik heb 2 keer eerder een opgezette klier op een iets andere locatie in mijn lies gehad. Beide keren naar de dokter geweest en beide keren gaven ze aan dat hij goed voelde en zolang hij niet pijn gaat doen opeens of echt duidelijk groter wordt is er niks aan de hand. Toen was ik ook direct gerustgesteld, zat ik er niet meer aan en gingen beide klieren na een aantal maanden weg.

Vorige week naar mijn dokter geweest voor deze klier. Ze heeft hem onderzocht en gaf aan dat het waarschijnlijk komt door een redelijk heftig ontstoken haarzakje van het scheren wat nu in mijn schaamstreek zit of door een ontstoken snee die nu in mijn voet zit. Maar wat mij momenteel helemaal gek maakt is het volgende: ze gaf aan dat als beide wonden volledig zijn genezen, ik 2 weken moet wachten en als de klier dan niet weg is maken we een echo… Nu ben ik een behoorlijk heftige hypochonder, zelfs voor behandeld een paar jaar geleden bij de psycholoog, dus ben ik doodsbang nu… want waarom die echo??

Ik vroeg gelijk of ze hem dan verdacht aan vond voelen?! Haar letterlijke woorden: “absoluut niet, hij is glad, rubber tot zacht, doet geen pijn, in principe geen enkele verdere indicatie voor iets verdachts. Als ik een soort steen voel, die duidelijk groter is, die niet egaal is en pijn doet ben ik meer op mijn hoede”. Maar waarom dan toch die echo? Want ik weet nu al dat hij er over een aantal weken nog zit, want dat is bijna altijd zo met mijn opgezette klieren… Duurt vaak heel lang. Misschien mede omdat ik er vaak aan zit geef ik toe… Ik ben nu zo bang dat er toch een echo komt, is dit wel gebruikelijk in mijn situatie?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Wim
Gevraagd op 15 april 2021 14 13
860 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Waarom ben je bang voor een echo? Het is toch alleen maar goed als een arts goed onderzoek wilt doen. De huisarts is wel wat snel met een echo. De klier is 2 weken nadat de wondjes zijn genezen beslist nog niet weg

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 15 april 2021 15 34
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]