0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Annie
Gevraagd op 13 februari 2018 16 28
84 bekeken

Beste John, Dat is ook mijn vraag. Ik heb zeker sinds 1,5 jaar ( misschien wel langer….) een kleine verdikking boven mijn linker sleutelbeen, verschillende dokters ( inval) dachten dat dit een spierknoop was…het is niet niet pijnlijk… uiteindelijk toch echo gekregen en nu blijkt het om een benigne ( goedaardige) lymfklier te zijn. Toch ben ik er niet gerust op…je leest op heel internet dat klieren boven sleutel been bijna niet gunstig kunnen zijn. Huisarts geeft advies om hem in de gaten te houden. Mijn vraag aan jou: als het bv een metastering is kan een radioloog dit zien aan de vorm,grootte of dergelijke? Of moet er dan altijd een punctie worden verricht om dat te bevestigen? Moet ik daar misschien op aandringen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 13 februari 2018 17 04
Privé antwoord

Dat is niet altijd met een echo te zien. Als daar aanleiding voor zou zijn, wordt er in de regel een biopt genomen, maar dan moet de lymfeklier wel echt opgezet zijn. > dan 1,5 cm

Gemarkeer als spam
Geschreven door Annie
Beantwoord door 13 februari 2018 17 12
Privé antwoord
Dank je voor je snelle antwoord John! Mijn leeftijd is overigens 35 , misschien handig om te weten. Nog één vraag: groter als 1,5 dus? Ik lees dat het bijna een unicum is dat een klier boven het sleutelbeen opgezet is, is dat zo of komt dit best vaker voor? Ik heb nml geen infecties of dergelijke in dat gebied gehad…laatste vraag hoor ?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 13 februari 2018 17 14
Privé antwoord

Dat komt nog wel eens voor. Soms omdat de lymfeklier bekneld raakt tussen de aanhechtingen van twee spieren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Annie
Beantwoord door 13 februari 2018 17 18
Privé antwoord
Kunnen ze dat ook zien op de echo, die spieren eromheen zeg maar, dat die er dicht tegenaan zitten?…. Dit was echt de laatste vraag! Alvast bedankt en fijne avond!
Gemarkeer als spam
Geschreven door John
Beantwoord door 13 februari 2018 17 25
Privé antwoord

Nee, dat is niet te zien.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB