Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door FransDirk
Gevraagd op 18 februari 2020 16 21
34 bekeken

goedendag, ik gebruik al vele jaren (meer dan 10) omeprazol 20mg. lees en hoor hierover vaak verontrustende berichten, die vele ernstige nadelen van langdurige gebruik belichten. heb hierover meerder malen gesproken met mijn huisarts en ook de MDL arts waarbij ik een paar jaar terug onder behandeling ben geweest, met toen buikklachten die na onderzoek tot de uitslag “spastische darm” hebben geleid. zoals die klachten zijn verschenen zijn ze ook weer verdwenen. de MDL arts heeft mij desgevraagd verzekerd dat hem persoonlijk geen ernstige risico’s bekend waren van het langdurige gebruik van omeprazol. mijn huisarts kiest er tot nu toe voor om mij door te laten gaan met het gebruik van omeprazol met als voornaamste argument het feit dat ik al jaren een barret onder aan mijn slokdarm heb, waar om de 3 a 5 jaar naar wordt gekeken. ik hoop dit jaar de leeftijd van 80 vol te maken en heb feitelijk al van af mijn jeugdjaren last gehad van (brandend) maagzuur problemen die doorgaans vaak te herleiden waren tot het innemen van bepaalde voedingsmiddelen en drank, waarna ik binnen zeg een uur en ook korter, problemen kon hebben. sinds ik omeprazol slik bestaan die klachten feitelijk niet meer en kan ik praktisch alles eten en drinken. klachten had ik vaak na het eten resp drinken van : gekookte eieren,een plak cake, een gevulde koek, (sterke) koffie, witte wijn, bier, desserts zoals bij voorbeeld ijs/”dame blanche” enz.
ik zou graag af willen van het dagelijks gebruik van omeprazol in het besef dat ik dan zal moeten uit testen wat mijn maag wel en niet verdraagt (zie hiervoor) en dan wellicht ondersteund, korter of langer, door een alternatief voor omeprazol, waarvan bekend is dat dat effectief is en geen of weinig bijwerkingen kent.
ik houd mij warm aanbevolen voor uw advies en dank u hiervoor bij voorbaat,

met vriendelijke groet,
Frans Baan

PS.: op het internet vind je veel alternatieve behandelingsmethoden, met name uit de hoek van de homeopathie, kijkt u daar ook naar?
Achterveld

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 18 februari 2020 16 39
Privé antwoord

De eerlijkheid gebied mij het volgende hierover te zeggen:
Gezien de leeftijd en de voorgeschiedenis en het voordeel van het gebruik van de omeprazol, zou ik ze toch gewoon blijven gebruiken. Ook ik ben niet bekend met ernstige problemen door langdurig gebruik van omeprazol

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB