medicijnen

Reageren
Categorie:
0
0

kan ik bijFlucloxacilline domperidon voor de misselijkheid gebruiken

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 22 mei 2024 20 57
46 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Mag ik flucloxacilline met andere medicijnen gebruiken?
Dit medicijn heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling'.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

Antistollingsmedicijnen. Gebruikt u acenocoumarol of fenprocoumon? U kunt een eenmalige dosis flucloxacilline zonder problemen gebruiken. Krijgt u een langere kuur? Uw apotheek zal bij de eerste keer uw trombosedienst inlichten dat u flucloxacilline gebruikt. Vertel ook zelf de trombosedienst wanneer u begint of als u stopt met flucloxacilline of als de dosering verandert. Uw stolling moet dan extra worden gemeten.
Antibiotica van het tetracycline-type, zoals doxycycline, minocycline en tetracycline. Deze medicijnen en flucloxacilline kunnen elkaar tegenwerken. Dit is vooral belangrijk bij ernstige infecties, zoals hersenvliesontsteking, ontsteking in het hart (endocarditis) of in het bloed. Bij deze infecties mag u ze niet samen gebruiken. Overleg hierover met uw arts. Bij andere infecties is combinatie van tetracyclines met flucloxacilline geen probleem.
Buiktyfusvaccin-capsules. Flucloxacilline maakt het buiktyfusvaccin in de capsules onwerkzaam. Gebruik daarom beide middelen niet samen. Als tussen beide medicijnen minimaal 3 dagen zit, is er geen probleem.
Wilt u capsules met buiktyfusvaccin gebruiken? Wacht dan minimaal 3 dagen na afloop van de kuur met flucloxacilline. Of vraag uw arts om een injectie tegen buiktyfus. De wisselwerking treedt dan niet op.
Heeft u minder dan 3 dagen geleden capsules met buiktyfus-vaccin gebruikt en moet u nu starten met flucloxacilline? Neem dan contact op met uw arts.
Kinidine, een medicijn tegen hartritmestoornissen. Flucloxacilline maakt kinidine minder werkzaam. Gebruik deze medicijnen daarom niet samen. Overleg met uw arts. Uw arts kan een ander antibioticum voorschrijven of de dosering kinidine tijdelijk verhogen.
Isavuconazol, posaconazol en voriconazol, medicijnen tegen schimmel. Flucloxacilline maakt deze medicijnen minder werkzaam. Gebruik deze medicijnen daarom niet samen. Uw arts zal een ander antibioticum voorschrijven dat de werking van deze medicijnen niet vermindert.
De afweeronderdrukker tacrolimus. Overleg met de arts die de afweeronderdrukker voorschrijft.
Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Het staat niet in de bijsluiter dat het niet mag.
Neem.bij twijfel contact op met de huisartsenpost

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 22 mei 2024 21 50
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]