0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 15 april 2016 22 37
9503 bekeken

hallo, ik heb op 23 december 2015 eenmalig de prikpil gehaald.(depopevera) ik heb nu al 3 weken vervelende klachten van het “ontpillen” denk ik. Ik heb al 3 weken een menstruatie gevoel maar geen bloedverlies.
De menstruatie is al weg vanaf dat de prikpil is gezet. Nou hebben mijn partner en ik een kinderwens(geen haast mee) maar ik vind het op dit moment vooral vervelend dat ik het gevoel heb dat er een menstruatie aan komt maar het komt niet…ik las op internet dat je een ontrekkingsbloeding uit zou kunnen lokken door 10 dagen een gewone anticonceptie pil te slikken en dan te stoppen.
Heeft dit echt nut? kan ik op die manier mijn cyclus weer langzaam op gang krijgen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 15 april 2016 22 42
Privé antwoord

Ik denk dat je er beter aan doet, om ze vanzelf op gang te laten komen.
Als je liever niet wilt, kan dat met medicatie, maar liever niet met de gewone pil. Daar zijn extra pillen voor. Overleg dat dan met de huisarts.

ja ik denk dat ik die maandag bel idd gek van de buikpijn ik ben vanwege deze buikklachten onlangs getest op soa en uitstrijkje baarmoederhals. dit was allemaal goed ben ook niet bekend met endometriose. Ik heb alleen nog nooit zulke erge klachten gehad na het staken van anticonceptie als nu en ik las dus dat het gerust een jaar kan duren voor je menstruatie op gang komt maar dat zie ik niet zo zitten eigenlijk met deze klachten.
(melisje87 at 16 april 2016 5 49)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tatatorretje
Beantwoord door 16 april 2016 7 48
Privé antwoord
Begrijp ik het goed dat je de prikpil hebt gehad, dat er een staafje is ingebracht en later er weer uitgehaald? De pil of prikpil grijpt nogal in op de hormoonhuishouding en eigenlijk krijg je geen klachten door het stoppen op zich maar door de veranderde hormoonhuishouding. Je kan eens googlen op oestrogeendominantie, dat is een situatie waarbij het oestrogeen te hoog is ten opzichte van het progesteron. Je kan dat bijsturen door op je voeding te letten, geraffineerde suikers vermijden en voldoende eiwit, verder bepaalde kruiden. Kurkuma bijvoorbeeld helpt het teveel aan oestrogeen af te breken. Ook belangrijk zijn bepaalde supplementen als vitamine B en zink. Heb zelf natuurlijke progesteroncrème voor andere klachten. het helpt de hormonen weer in balans te brengen. Als je niet direct kinderen wil is goed anticonceptie wel handig. Gebruik zelf een pessarium omdat ik ook niet tegen die hormonenboel kan.
hallo, het gaat om een prikpil(geen inplanon) heb eenmalig een injectie gehad op 23 december 2015 menstruatie is al vanaf die dag weg en nu nog steeds niet op gang heb al wel 3 weken hele vervelende klachten zoals zweten duizeligheid en aanhoudende buikpijn er zijn testen gedaan en daaruit is gebleken dat er geen sprake is van een soa of een afwijkend uitstrijkje dit is allemaal goed. ik heb de prikpil na de geboorte van mijn oudste zoon ook gehad bijna een jaar en na het stoppen kwam h et redelijk snel weer op gang. alleen was dat niet de depopevera maar een andere prikpilsoort. ik ben een gezonde eter en gebruik speciela voedingssupplementen die gericht zijn op een goede hormoonbalans. Ik vind de klachten gewoon ronduit vervelend heb al 3 weken het gevoel dat er elk moment een menstruatie los gaat breken maar er komt niks. zwangerschap kan het ook niet zijn dat heb ik al getest uit voorzorg. ik overweeg om bij de huisarts toch te vragen om een middel die de menstruatie op kan gaan wekken zodat ik hopelijk daarna even van die krampen af ben. ik dacht dat het met de anticonceptiepil ook kon, paar dagen slikken dan stoppen om een ontrekkingsbloeding uit te lokken .
(melisje87 at 16 april 2016 8 45)
Gemarkeer als spam
Geschreven door Tandor
Beantwoord door 16 april 2016 9 17
Privé antwoord
Op zich is het nog niet zo vreemd dat je nog geen menstruatie hebt gehad. De prikpil werkt sowieso 12 weken. Ze is dus eind maart pas uitgewerkt. Als de klachten door de uitblijvende menstruatie veroorzaakt worden, zou eigenlijk eerst nog gekeken moeten worden of er geen cyste op de eierstok zit die de eisprong belemmerd. Dan zou het beter zijn om een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog. Maar dat kun je dan met je huisarts overleggen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Kirsten g
Beantwoord door 3 oktober 2018 23 06
Privé antwoord
Ik heb en vraag ik heb 9 jaar prikpil gepakt depo provera ik heb en kinderwens ben nu al bijna 4 maang gestopt nog altijd geen maandstonden gehat ik en mijn partner wij wille weten hoe lang duuurt dat je trug blodingen krijgt en vruchtbaar wort
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 4 oktober 2018 1 08
Privé antwoord

die vraag kan ik helaas zo ook niet beantwoorden…Het kan best een aantal maanden duren voordat je cyclus weer goed op gang komt.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Sophia
Beantwoord door 17 juni 2019 6 29
Privé antwoord

Ik heb de prikpil vanaf mijn 18de.ik ben nu 38 en een jaar gestopt maar nog steeds niet ongesteld geworden. Hoe kan dat.en is er dan wat aan de hand met mij

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 juni 2019 22 10
Privé antwoord

Dan zou er iets moeten zijn wat dat veroorzaakt. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB