0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 28 juni 2017 15 05
547 bekeken

Hallo
ik ben 41 jaar en slik sinds begin van dit jaar xarelto bloedverdunners,sinds 2 maanden menstrueer ik vreselijk veel met heel veel stolsels die soms ook erg groot zijn,ik ben ruim 2 weken ongesteld. kan dit van de xarelto komen of heb ik een vleesboom of iets ?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 juni 2017 18 46
Privé antwoord

Het kan door de bloedverdunners komen. Ga in ieder geval met de klachten naar de huisarts.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Miertje
Beantwoord door 29 juni 2017 6 29
Privé antwoord
Ik kom wel tegen een langdurige menstruatie bij gebruik van dat middel dus het kan zeker invloed hebben op je menstruatie. Ben zelf meer van oorzaken aanpakken van ziektes met voeding, bepaalde supplementen en aanvullende middelen. Soms kan medicatie wel nodig zijn maar niet altijd.
Gemarkeer als spam
Geschreven door unknown
Beantwoord door 25 juli 2017 20 11
Privé antwoord
Ik slik ook xarelto. Ik vloei verschrikkelijk. 2 spiraaltjes zijn al met stolsels mee gekomen. Het beïnvloed m’n hele leven. Zit nu aan Novasure te denken. M’n hb was 4.2 en heb een paar dagen geleden een ijzerinfuus en bloedtransfusie gehad. Zo slecht was t. Maar t gaat maar door. Vooral na t slikken van de xarelto om 17:00 uur. Ben 36 en heb 2 kids en zit aan t toilet gekluisterd. Uiteraard loop ik nu ook bij de gyn.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Jo
Beantwoord door 4 april 2018 20 23
Privé antwoord
Stop met xarelto. Ik had gemiddeld 10 dagen menstruatie met xarelto. Ben overgestapt naar acenocoumarol, sindsdien menstruatie weer terug naar normale proporties. Zeker geen stolsels meer zo groot als golfballen.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Mar
Beantwoord door 22 augustus 2019 0 29
Privé antwoord

Voor het geval iemand dit nu nog tegenkomt, schrijf ik toch maar mijn ervaring op:
Ook ik gebruik nu sinds 5 dagen Xarelto in verband met multipele longembolieën en moest toevallig net ongesteld worden. De tweede nacht ben ik op de spoedeisende hulp beland vanwege het hevige bloedverlies, maar mijn bloedwaarden waren gelukkig nog erg goed. Dus in mijn geval een vervelende bijkomstigheid, maar niet gevaarlijk. Ik heb daarom bij de apotheek maar kraamverband gehaald en gebruik dat nu in combinatie met de grootste tampons die er zijn. Dat moet ik 8 keer verversen en ook een keer 's nachts. Ik heb geen keus, want mijn embolieën waren fors en het waren er veel. Dus deze menstruatie moet ik even doorbijten. Bij de volgende cyclus slik ik al een lagere dosis Xarelto, dus ik hoop dat het dan iets minder wordt. Zo niet, ga ik overleggen met de longarts of ik kan overstappen op traditionele bloedverdunners. Voor iedereen die Xarelto slikt: sterkte gewenst met jullie herstel, want we hebben het immers niet voor niets voorgeschreven gekregen.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB