Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 13 juli 2017 10 05
53 bekeken

Ik ben op het moment woonachtig in Canada, en mijn Canadese vrouw gebruikt methadon voor haar neurologische pijn (pseudotumor cerebrii).
We zijn van plan naar Nederland te verhuizen, en hoewel ik er niet angstig voor ben, is zij wel bang dat ze het niet voorgeschreven kan krijgen omdat ze moeite had om het hier te krijgen nadat ze alle andere opties geprobeerd had. (we wonen in een nogal “backwoods” gebied, niet veel doctoren die de speciale training hebben die je nodig hebt voor zware opiaten zoals deze.)
Ik heb haar al verteld dat als de huisarts het niet kan voorschrijven dat Nederland zo’n klein land is dat we dan naar eentje rijden die dat wel kan, maar het zou toch fijn zijn als iemand met meer kennis van zaken mij zou kunnen inlichten, of zelfs mij doorverwijzen naar een wet of een richtlijn die mij vertelt hoe dit in zijn werking gaat.

met vriendelijke groet,

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 juli 2017 15 42
Privé antwoord

Als je vrouw een verklaring meeneemt van de behandelend arts en een geneesmiddelenoverzicht van de apotheek, zou dat verder geen probleem moeten zijn. De huisarts beslist welke medicijnen een patient nodig heeft. Mijn partner gebruikt ook methadon voor neuropathische pijn en krijgt dat gewoon via de huisarts. Het eerste recept is overigens wel afgegeven door een anesthesist van de pijnpoli. Dus in het uiterste geval zou ze naar een pijnpoli kunnen gaan.

Dankuwel! Dat stelt haar bijzonder gerust.
(eland at 14 juli 2017 4 28)

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB