Answer Question
0
0

Maak me zo’n zorgen. Dochter van 16 is sinds een jaar seksueel actief en ook aan de pil. Zij en haar vriendje doen extra veilig en gebruiken ook condooms, maar dat wil nog wel eens misgaan heb ik begrepen. Geen punt, ze gebruikt ook de pil, dus in principe niks aan de hand, zou je denken. Vorige maand heeft de maandelijkse onttrekkingsbloeding tijdens de stopweek gewoon plaatsgevonden (de bloeding was wel wat heftiger dan normaal). Op dit moment zit ze weer in de stopweek, maar is ze nog steeds niet ‘ongesteld’ geworden (normaal begint de bloeding na 2 dagen al, nu zit ze op dag 4 en nog steeds niets, behalve op dag 1 een heel klein beetje ‘raar gitzwart dik en slijmerig bloedverlies (ik dacht misschien wat oud bloed nog…)’). Moeten we er rekening mee houden dat ze ondanks correct pilgebruik toch zwanger kan zijn en haar een zwangerschapstest laten doen? Ze heeft ook veel stress door wat nare gebeurtenissen de laatste tijd, dus mogelijk kan dat ermee te maken hebben?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 15 oktober 2019 13 08
101 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als ze de pil goed gebruikt en er geen vergeet, is de kans op een zwangerschap toch heel erg klein. Een menstruatie kan wel eens wat later zijn of zelfs een keer uitblijven bij pilgebruik. Daarnaast kunnen stress/spanningen daar dan ook nog invloed op hebben. Wacht de stopweek even af. Wel weer op tijd met de pil starten als de menstruatie verder uit zou blijven, maar dan wel even een test doen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 15 oktober 2019 13 13
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Dank voor uw antwoord. Intussen toch alvast zwangerschapstest laten doen, maar die was gelukkig negatief. Toch verliest ze nog steeds alleen maar wat 'zwart/bruins stroperigs' en geen echt bloed. Dit heeft ze nooit eerder gehad. Zaterdag start ze weer met de pil en was eigenlijk van plan om die volgende maand door te slikken ivm een reisje. Is dat wel verantwoord?

Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniem
Beantwoord door 16 oktober 2019 9 14
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Doorslikken is misschien niet zo verstandig als er geen bloeding optreedt voor zaterdag of tijdens de komende strip

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 oktober 2019 20 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

ze heeft de laatste 2 dagen een paar druppeltjes echt bloed gehad, meer niet. Verstandig om zwangerschapstest nog een keer te herhalen voor de zekerheid? Of is dat onzin en kunnen we ervan uitgaan dat de eerste negatieve test en het minimale bloedverlies voldoende bewijs zijn voor niet zwanger zijn?

Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniem
Beantwoord door 19 oktober 2019 11 31
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Voor alle zekerheid dan toch nog maar eens een test doen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 oktober 2019 11 40
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB