Answer Question
0
0

Tijdens een influenzavirus kreeg ik een verdoofde huid vanaf mijn maag tot aan mijn tenen , alsof mijn benen en voeten constant slapen. Ook lijkt het alsof ik gips om mijn knieën heb. Na drie weken ziekenhuisopname en vele onderzoeken verder, hebben ze ontstekingshaarden ontdekt (op zeven plekken) in mijn ruggenmerg. Myelitis Transversa. Daarbij heb ik ook L’Hermitte. Een soort van stroomscheuten door mijn rug als ik mijn nek en hoofd naar voren buig, en als ik wat bewogen heb ook een zinderend gevoel van stroomscheuten in mijn benen.
Mijn ergotherapeut gaf aan, als ik dit blijf voelen, het mijn ontstekingen triggert. Maar ik wandel graag. Daarna voel ik het stromen door mijn lichaam, maar dit heb ik ook als ik oefeningen doe of een klein stukje loop. En hoe vaak ik niet perongeluk mijn nek en hoofd buig naar voren. Ik heb overigens geen pijn. Een stootkuur prednison heeft mij wel meer balans gegeven en kan ik beter lopen, wel met nordic walkingstokken, voor de balans. Gaan deze klachten ooit over? Fietsen en autorijden is geen optie meer zolang ik deze klachten heb.
Over een week op 8 juni krijg ik te horen of het een acute MS die blijvend is, een eenmalige MS aanval, of een MS in beginstadium heb. Ik denk zelf dat dit een reactie van mijn immuunsysteem is door langdurige stress. Of misschien komt het door een tekenbeet, en is het Lyme!
Mijn vraag is, kan ik met deze klachten en diagnose van Transversa Myelitis en L’Hermitte gewoon lekker wandelen? Ik ben totaal niet moe. MS? Ik ervaar het niet zo! Het lijkt zo ver van mij vandaan te staan qua klachten. Verkloot ik mijn herstel niet door lekker te bewegen? Moet ik echt rust nemen? Zou homeopathie wat kunnen doen?

Groetjes Diana

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 30 mei 2021 21 44
287 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik denk dat het toch verstandig is om rust te nemen gezien de klachten die je krijgt als je het niet doet. Over homeopathie kan ik zo niets zeggen. Eerst maar eens 8 juni afwachten

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 mei 2021 22 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik kreeg geen mailtje dat jij mij geantwoord hebt, en lees je nu pas door dit terug te zoeken. Ik heb CIS, voorstadium van MS. Ik denk zelf dat het Lyme is. Schijnbaar zit dit ook in mijn bloed. Heb second opium gevraagd. Voor weer een bloedonderzoek. Lyme is in Nederland door richtlijnen waar men zich aan houdt wel lastig op te sporen voor uitslagen positief of negatief. Laboratoria werken in Nederland niet samen, is wel een dingetje. Tijdens mijn influenza kreeg ik verdoofde benen vanaf mijn maag tot aan mijn tenen, en kon niet meer goed lopen. Nu kan ik zelfs weer fietsen. Autorijden duurt nog even. Ik voel mij goed. Arts neuroloog denkt niet dat het ontstaan is tijdens mijn influenza. Nog steeds denk ik niet aan een voorstadium van MS. Dank voor je antwoord John . Ik vrees dat ik voorlopig nog in het duister tast....

Gemarkeer als spam
Geschreven door Diana
Beantwoord door 3 juli 2021 13 15
En hoe is het nu?
( Remco at 22 november 2022 11 21)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Helaas nog maar even afwachten dan...

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 juli 2021 17 54
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB