Answer Question
0
0

Ik heb twee maanden geleden een ernstige infectie met aarswormen gehad. Deze hebben meer dan drie maanden gewoekerd in mijn darmen vooraleer ik tot de vaststelling kwam dat ik gewicht was aan het verliezen. Ik was ook wel gezonder aan het eten en meer aan het bewegen omdat ik allerlei klachten zoals pijn aan de linkerribben en het borstbeen had. Maar drie kilo op een maand tijd vond ik teveel. Normaal kom ik makkelijk aan maar verlies ik pas gewicht als ik heel veel moeite ervoor doe.
Toen ik dan tot de vaststelling kwam dat het wormpjes (en het waren er veel!) waren, heb ik pilletjes gekregen om de wormen te doden. Dit lukte en na twee weken waren er geen wormen meer te zien (met het blote oog).
Maar de klachten bleven en gingen zeer langzaam weg. Zo’n vier weken na de pilletjes kon ik zeggen dat de extreme pijn aan ribben en borstbeen weg was. Al leek het wel alsof mijn darmen erg gevoelig waren geworden. Ik bleef dan ook wel wat restklachten hebben.
Mijn eetlust is prima en ik heb geen diarree of obstipatie. Toch kom ik geen gram bij. Aangezien ik ervan uitga dat ik snel afgevallen ben door de wormpjes, zou ik toch verwachten dat ik ondertussen een kilootje bijgekomen zou zijn (toch op twee maanden). Ik val ook wel niet verder af en heb op zich een gezond gewicht voor mijn lengte (BMI nog eerder wat aan de hoge kant).
Is het reden tot zorg dat ik niet bijkom en nog steeds wel wat restklachten heb? Of is het wel wat normaal na een extreme parasitaire infectie?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 10 januari 2021 20 25
70 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je bent hiermee ook bij de huisarts geweest?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 januari 2021 21 15
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ja hoor. Toen de klachten aanhielden. Echo van de bovenbuik en bloedonderzoek gehad. Beiden perfect normaal. Huisarts gaf aan dat de klachten toch moesten gaan minderen en dat ik mijn gewicht in de gaten moest houden (ik mocht niet verder afvallen). Dat laatste is dus ook niet gebeurd.

Gemarkeer als spam
Geschreven door TS
Beantwoord door 10 januari 2021 22 15
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik zou dan toch terug gaan en om een ontlastingsonderzoek vragen

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 januari 2021 22 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Sorry, ik kan blijkbaar niet tweemaal met dezelfde naam reageren?

Ok, doe ik dat. Enig opzoekwerk zelf gedaan en naast het gevreesde k-woord (dat ik ook wel in mijn hoofd heb zitten en die stress helpt ook niet denk ik) ook gelezen dat wormpjes ook andere vieze beestjes met zich mee kunnen dragen. Zou wel wat kunnen verklaren. Is een ontlastingsonderzoek gewoon via de huisarts? Stuurt hij het dan door naar een labo?

Gemarkeer als spam
Geschreven door TS2
Beantwoord door 10 januari 2021 22 29
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Er kunnen ook infecties ontstaan in de darmen.
Dat gaat idd via de huisarts en wordt naar een LAB gestuurd. Je krijgt van de huisarts een potje en daar doe je dan zelf wat ontlasting in, dat je dan weer bij de huisarts afgeeft

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 januari 2021 22 42
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB