Answer Question
Categorie:
0
0

Hallo, ik ben 22 jaar (vrouw) met een regelmatige cyclus. Ik slik geen anticonceptie omdat ik nog aan het oriënteren ben en nog een afspraak moet maken bij de huisarts daarvoor. Wel hebben we ondertussen al seks met mijn vriend op een veilige manier (met condoom). Echter willen we ook zonder condoom proberen zonder risico op zwangerschap. Nu is mijn vraag:

– aangezien ik een regelmatige cyclus heb en ik dus weet wanneer ik ongesteld ga worden; is de kans op zwangerschap dan ‘nihil’ wanneer we seks plannen op de dag vóór mijn menstruatie? stel hij komt dan in me klaar, zal zijn sperma mij dan nog kunnen bevruchten? in principe niet toch? aangezien ik de dag erna al ga bloeden en mijn eicel dus al ‘dood’ is?

Ik kijk er namelijk erg op tegen om anticonceptie te gebruiken i.v.m. alle horrorverhalen m.b.t. de hormonen. Ben meer geïnteresseerd in het plannen en meten van mijn vruchtbaarheid en op basis daarvan seks hebben (natuurlijke anticonceptie).
Alvast dank voor uw antwoord op mijn vraag!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 12 januari 2017 14 34
264 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

“aangezien ik een regelmatige cyclus heb en ik dus weet wanneer ik ongesteld ga worden; is de kans op zwangerschap dan ‘nihil’ wanneer we seks plannen op de dag vóór mijn menstruatie? stel hij komt dan in me klaar, zal zijn sperma mij dan nog kunnen bevruchten? in principe niet toch? aangezien ik de dag erna al ga bloeden en mijn eicel dus al ‘dood’ is?” In principe klopt dat wel, maar het blijft een riskante manier.

Een koperspiraal, is een mogelijkheid zonder hormonen, net als een pessarium.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 12 januari 2017 15 39
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB