Answer Question
0
0

Ik ben een man, 24 jaar oud.

4 weken geleden kreeg ik ineens last van nekpijn zonder duidelijke reden, deze pijn ging gepaard met:

-gevoeligheid voor licht, voornamelijk bijvoorbeeld op de tv tijdens de ondertiteling, kentekenborden lezen tijdens het autorijden
-lichthoofdig gevoel (heeft ongeveer een week aangehouden en hield daarna op)
-hoofdpijn, drukkend gevoel achter oog en op slaap/achterkant hoofd ( niet vaak, en ook niet in aanvallen zoals bijv. bij migraine ), hier heb ik nu bijna geen last meer van

toen ik er zo’n 2 weken last van had ben ik naar de huisarts gegaan, die heeft mij na mij aan te horen weggestuurd na 5 minuten met een verwijzing naar de fysiotherapeut en ging verder niet echt op mijn andere klachten in. (beetje het idee alsof ik niet serieus werd genomen)

Nu heb ik sinds 1 week last van:
-spraak/concentratieproblemen, het gevoel alsof ik elke keer 2 woorden door elkaar haal, niet op het juiste woord kan komen, soms maak ik er een contaminatie van of ik draai de eerste letter van 2 woorden om (natte kat wordt dan katte nat ofzo)
-Ik moet soms dezelfde zin een aantal keer opnieuw lezen omdat ik het anders niet begrijp, terwijl dit eerder niet zo was.
-het gevoel alsof mijn mond moe aanvoelt, wellicht ben ik bang om te praten omdat ik angst heb om mij te verspreken..?
Ik moet ook nog zeggen dat ruim de helft van wat ik zie/lees/type tegenwoordig Engels is (op de computer) en ik zelf het idee heb dat ik die twee talen door elkaar aan het halen ben (bijvoorbeeld niet kunnen kiezen tussen het Nederlandse woord of het Engelse woord en dan loop ik ook vast.

Heb nu nog steeds last van nekpijn, wel volledige ROM in mijn nek, hij voelt vooral stijf aan de zijkanten en in het midden van de achterkant
ook een soort hoofdpijn/drukkend gevoel op de achterkant van mijn hoofd, bovenin.

Mijn overgevoeligheid voor licht/wazig zien houdt ook nog steeds aan (vind ik ook wel naar)

Echter wordt ik nu wel bang vanwege die spraak/concentratieproblemen…

Nu komt het wel hetgeen waarvan ik zelf denk dat dit de oorzaak ervan is:
Ik ben wel constant sinds 4 weken geleden op het internet op zoek naar wat deze nekpijn gepaard met gevoeligheid voor licht precies kan zijn, kom dan enge ziektes tegen (ALS, MS, Tumor, etc. je zult het vast al eens eerder gehoord hebben) en ben van mezelf een enorm zenuwachtig persoon. Ik heb dit ook al eerder gedaan toen ik last had van andere klachten, continue op internet op zoek, en kom overal de ergste dingen tegen waarvan ik mezelf zo overtuigd heb dat ik het heb.

Was vroeger al en nu dus nog steeds supersnel gestrest, ik kan mezelf in 1 seconde bijzonder nerveus maken over de kleinste dingen, waarvan ik meteen hartkloppingen krijg, soms trillende benen en vaak ook meteen naar de wc moet..
Mijn score uit de Hyperventilatietest was 51
Ik merk ook op sinds ik dat bange gevoel heb voor een erge ziekte ik continue een droge mond heb, koude hand(en) (soms alleen rechts) en voeten, ook het idee dat mijn mondhoeken nat zijn, misschien lik ik onbewust vaak mijn lippen vanwege mijn droge mond(?)
om mezelf nog maar even wat meer af te zeiken, moet ik ook nog vermelden dat momenteel mijn slaapritme niet optimaal is, al lange tijd veelste laat naar bed, slaap dan wel 8-9 uur maar sta te laat op + ga te laat slapen en ik zit grotendeels van de dag achter de pc (slecht postuur = nekklachten?)
Ik kan alle dagelijkse dingen verder nog wel uitvoeren zoals autorijden, sporten, eten koken, etc.
op een of andere manier kan ik mezelf niet overtuigen dat als ik wat beter slaap, en mijn nek laat masseren bij de fysio, dit allemaal over gaat.

Ik wil mezelf geen diagnose geven met hypochondrie, maar als ik wat andere posts op forums lees hierover kan ik mezelf er best wel in vinden.

Als ik zelf rustig erover nadenk en ervanuit ga dat er niks ernstigs aan de hand is kom ik uit op: Nekklachten + gevoeligheid voor licht = angst = googlen = ernstige ziektes tegenkomen = stress/angst opbouwen = spraak/concentratieproblemen, koude handen, droge mond?

Vind het alleen dan naar om opnieuw naar de huisarts te moeten gaan aangezien ik niet het gevoel had dat ik serieus werd genomen de eerste keer.

Sorry als dit veelste lang is en ik klink als een aansteller, maar ik krijg mezelf niet gerustgesteld.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 16 oktober 2021 22 31
60 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

https://www.dokter.nl/forum/hoofd-hals-schouders/1934561-pijn-in-nek-gevoeligheid-bij-licht-meer/#post-1934561

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 oktober 2021 0 13
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB