0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Mk
Gevraagd op 13 maart 2019 18 15
43 bekeken

Mijn schoonmoeder dreigt vaker zelfmoord te plegen maar doet zij niet. als zij wil dat er iemand naar haar toe komt omdat ze alleen is dreigt ze dat ze zichzelf wat aan doet. De laatste keer had ze gewacht tot wij er waren 20min. En dreigde ze het op te drinken. Drank met pillen. Ze had het laten staan op het aanrecht tot wij er waren. Heel drama en toestanden en de volgende dag zei ze dat het allemaal niet uitmaakte terwijl wij weer een hele avond eraan kwijt waren. Wat zou ik kunnen doen want het is de aandacht die zij wil maar dit kan niet zo eeuwig doorgaan. Naast dat ik het erg vind natuurlijk dat iemand daarmee dreigt alleen om er iets uit te kunnen halen. Mijn vriend raakt daar erg gestrest van. De huisarts is op de hoogte maar zij gaat daar niet meer naartoe en ook niet meer naat de psycholoog omdat die volgens haar dingen zegt die ze niet wil horen en ze doet er niks mee. En het vervelende is dat als zij dreigt je toch de neiging hebt langs te gaan zeker mijn vriend. Wat zijn de opties die wij nog hebben?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 maart 2019 22 27
Privé antwoord

Als ze de boel zo onder druk zet om iemand langs te laten komen: niet gaan de volgende keer op afroep. Telefoon niet opnemen Iemand die echt zelfmoord wil plegen, dreigt daar niet eerst voortdurend mee, maar doet het gewoon. Het is een vraag om aandacht... ze zou naar de psycholoog moeten.
Als ze echt zelfmoord zou willen plegen, kun je dat toch niet tegenhouden

Gemarkeer als spam
Geschreven door Daniel
Beantwoord door 22 maart 2020 0 37
Privé antwoord

Beste Mk,

Ik geloof dat het goed is als ze een tijdtje, bijv 14 dagen gegeleide meditatie volgt, dit kan haar kalmeren bij het slapen. Ook bij een gevoel van eenzaamheid zal dit haar verhelpen om uit de eenzame gevoel te komen.
Ze kan ook gebruikmaken van groepstherapie of inschrijven bij een sportvreniging om zo meer sociale contacten op te bouwen.

De volgende link kan haar helpen hierbij:

https://www.youtube.com/watch?v=cUDkWOh7n4I

Vervolgens is het goed als ze op papier zet wat haar wensen zijn voor te toekomst en daar geleidelijk naartoe werkt. Dit kan zijn op gebied van liefde, gezondheid, financieel en sociale contacten.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB