0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 13 december 2019 12 07
46 bekeken

Mijn vriendin is vorige week twee dagen achter elkaar (dinsdag en woensdag) vergeten om te pil te slikken (in de derde week). Op woensdag hebben we sex gehad. Omdat ze de pil twee dagen was vergeten heeft ze op donderdag een morning-after pil geslikt. Op donderdag en vrijdag heeft ze nog wel een pil geslikt, waarna ze verwachtte ongeveer zondag ongesteld te worden. Inmiddels is het weer vrijdag dus is de ‘stopweek’ voorbij, maar ze is nog niet ongesteld geweest. Vanochtend heeft ze een zwangerschapstest gedaan die negatief was. Wat is nu het verstandigst om te doen? Moet ze weer gewoon de pil slikken, ondanks dat ze niet ongesteld is geweest?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 december 2019 17 07
Privé antwoord

De bijsluiter lezen was verstandiger geweest. Ze heeft alles gedaan wat ze NIET had moeten doen. Dat ze nog niet ongesteld is, kan door de MAP komen. Het was daarnaast sowieso te vroeg om een zwangerschapstest te doen.
Ze moet nu gewoon weer op tijd met de pil starten maar er rekening mee houden dat ze NIET meet beschermd is door de pil tot na de volgende stopweek

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 13 december 2019 18 28
Privé antwoord

Bedankt voor uw reactie, al is het wel een beetje en vaag antwoord. Zou u de 'alles wat ze NIET had moeten doen' kunnen toelichten? Alles is immers een beetje vaag.. Daarnaast ben ik benieuwd waarom ze niet meer beschermd is door de pil tot de volgende stopweek, kunt u dat toelichten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 13 december 2019 18 36
Privé antwoord

Wat ze had moeten doen:
Bij een vergeten pil in de derde week van de strip start je na de eerst vergeten pil meteen een stopweek, of slik je de pil door zonder stopweek.

Dus niet de MAP gebruiken en ook geen pillen meer nemen na de vergeten pil en dus meteen een stopweek starten. Of zonder stopweek doorgaan met de nieuwe strip en dus ook geen MAP nemen.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB