0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 28 juni 2018 9 16
593 bekeken

Ik ben een jonge vrouw van 26 jaar met een verleden van een ernstige eetstroonis. Hierdoor ben ik een aantal jaar geleden 6 jaar niet ongesteld geweest. Momenteel kan ik mezelf stabiel houden, heb ik een zeer gezond eetpatroon (2100/2200 kcal) maar heb ik helaas nog ondergewicht ondanks mijn vele eten en niet sporten. Ik heb een BMI van 16,5. Nu hebben wij een sterke zwangerschapswens en zijn wij inmiddels al 4 maanden bezig om zwanger te worden zonder resultaat.. mijn cyclus is perfect, zeer regelmatig met elke keer op de 13e dag een eisprong en dan 15/16 dagen daarna mijn menstruatie die een week duurt met voldoende bloedverlies, zei het niet veel bloedverlies. Ik heb een duidelijke LH piek en kan aan mijn temperatuur zien dat mijn ei ook echt geweest is (mijn temp stijgt elke maand meer dan 0 2 graad na de eisprong. Alles lijkt naar mijn idee dus in orde. Behalve mijn gewicht, waarbij aankomen heel lastig blijft en dat we na 4 maanden nog geen resultaat hebben. Moet ik mij zorgen maken..? Moet ik mezelf weer helemaal overeten om aan te komen. Of lijkt dit vooralsnog overbodig…? En als u denkt dat ik wel aan moet komen, aan hoeveel moet ik dan denken…?
Alvast bedankt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 juni 2018 13 24
Privé antwoord

Het is op zich nog niet zo vreemd, dat je na 4 maanden nog niet zwanger bent. Er zijn heel veel stellen die daar toch wel langer voor nodig hebben. Je ondergewicht werkt niet in je voordeel in ieder geval, maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel. Ondergewicht en een te laag vetpercentage kan invloed hebben op je vruchtbaarheid..
Je spreekt over zeer gezond en veel eten…..maar dat is dan wel zeer betrekkelijk als je ondergewicht blijft houden. Je kunt wel 2100 Kcal gebruiken, maar of de verhoudingen van o.a. de goede koolhydraten goed zijn is dan nog maar de vraag. Maar dat is eigenlijk iets voor de diëtiste. Iets anders en meer eten, is geen overeten. Dat is toch meer een gevoel dat jij nog hebt vanuit je eetstoornis. Je via een BMI meter van het voedingscentrum, zelf heel makkelijk uitrekenen hoeveel je zou moeten bijkomen om een goed BMI te hebben. Maar dan moet je vetpercentage ook goed zijn…want dat speelt ook een belangrijke rol. Niet alleen om zwanger te raken maar ook voor de baby zelf als je eenmaal zwanger bent.
Is er door de gynaecoloog wel eens gekeken of je voldoende aangroei hebt van baarmoederslijmvlies?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 28 juni 2018 18 09
Privé antwoord
Bedankt voor uw reactie! Ik eet zeer gevarieerd, zoals ieder ander mens denk ik wel. Volgens diëtisten krijg ik ook alles binnen wat mijn lichaam nodig heeft. Mijn vraag vooral eigenlijk of dit gewicht dan ook voldoende is voor mij lichaam gezien ik regelmatig menstrueer en een eisprong heb..? Of valt dit niet te zeggen? Ik ben nog nooit bij een gynaecoloog geweest, daarvoor is het nu denk ik nog wel te vroeg..? Ik las wel dat wanneer je voldoende bloed verliest, je baarmkederslijmvlies dan waarschijnlijk in orde is, klopt dit..?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 28 juni 2018 20 01
Privé antwoord

Als je 2-3 dagen redelijk bloedverlies hebt, zou dat ook in orde moeten zijn.
Hoe bepaal je de dagen dat je het beste seks kunt hebben om de kans op zwangerschap te vergroten?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Ook redelijk stabiel met es
Beantwoord door 28 juni 2018 22 55
Privé antwoord
Meid je weegt nog niet genoeg zo’n BMI is nog te laag… Probeer bij BMI 18…. Minstens en tja sommige vrouwen kunnen het met lager BMI maar dat is niet heel goed voor het kind en voor jou zelf… Te weinig reserves
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 juni 2018 8 45
Privé antwoord
Bedankt voor uw reactie John! Ik heb altijd een week bloedverlies waarvan de eerste 2/3 dagen heel veel met ook wat bloedstolsels, dus dat lijkt mij in orde. Wij doen het om de dag vanaf de eerste dag dat ik niet meer menstrueer tot een paar dagen na mijn eisprong (deze houd ik bij dmv temperaturen en ovulatietesten).
Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 29 juni 2018 8 47
Privé antwoord
@anonymous: ik besef mij dat een BMI van 18 ideaal zal zijn. Echter weet ik niet of dit bij mij haalbaar is, zowel fysiek als mentaal opzicht. Ik ben langzaam bezig met aankomen. Eerste kilo is er al bij. Maar ik vraag mij vooral af of ik nu ook kans maak.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Ook redelijk stabiel met es
Beantwoord door 29 juni 2018 9 42
Privé antwoord
Ik ken wel iemand die met zo’n BMI zwanger is geweest … Één jongetje en nu heeft ze er 3. Dus tja het is mogelijk, ook op een te lage BMI. Geef het tijd, duurt wat langer.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB