ontstoken teen

Reageren
Categorie:
0
0

Beste,
Vanochtend werd ik wakker met een vage rode plek op het midden van de onderkant van mijn rechter grote teen. Nu zat aan de rechterkant van die teen al een ontsteking van ongeveer twee weken die langzaamaan qua omvang minder werd, maar nog steeds pus produceerde. Ik ben negentien jaar, slik zelf geen medicijnen.
Ik ben echter wel bang dat dit een fijt is of ergere ontsteking aan de teen waar ik zelf thuis niks tegen kan doen.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 12 februari 2016 11 27
5618 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ontstoken teen: tips voor behandeling
Afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de ontstoken teen zijn er verschillende opties voor behandeling. Als er alleen sprake is van een zwelling kunt de ontsteking prima thuis behandelen. In sommige gevallen is het echter mogelijk dat er antibiotica of een agressievere behandeling vereist is.
Behandeling Ontstoken Teen – Tip 1: wassen met milde zeep en lauw water. Onafhankelijk van de aard van de ontsteking is het altijd goed om het getroffen gebied zo schoon mogelijk te houden. U kunt de ontstoken teen wassen met wat antibacteriële zeep in lauw water.
Behandeling Ontstoken Teen – Tip 2: onderdompelen in water met zoutoplossing. Water met zoutoplossing is altijd een goede manier om het getroffen gebied te reinigen.
Behandeling Ontstoken Teen – Tip 3: antibiotische creme. Als de teen eenmaal schoon en droog is kunt u overwegen om een antibiotische creme aan te brengen op de getroffen teen. Dit kan helpen een bacteriële infectie te voorkomen.
Behandeling Ontstoken Teen – Tip 4: breng een koud kompres aan. Een koud kompres aanbrengen op de getroffen teen is een manier om de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten. Een eenvoudige manier om een koud kompres te maken is door een zak ijsblokjes te wikkelen in een vochtige handdoek. Deze kunt u vervolgens aanbrengen op de getroffen ontstoken teen. Zorg er wel voor dat het ijs niet rechtstreeks in contacts is met de huid. Dit kan juist leiden tot weefselschade.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Medicijn
Beantwoord door 12 februari 2016 12 04
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]