Ontzuren haaruitval

Reageren
Categorie:
0
0

Ik heb sinds ruim 3 maanden last van haaruitval. Een paar weken geleden heb ik mijn PH-waarde in de urine gemeten. Deze was gemiddeld 5,6, volgens de therapeute verzuurd. Ik ben sinds vorige week woensdag begonnen met een ontzuringskuur. Daarnaast let ik extra op mijn voedselinname. Nu wordt mijn haaruitval nog erger dan het voorheen was. Dit blijkt een normaal verschijnsel te zijn in het begin. Ik wil graag weten hoe lang het (ongeveer) duurt voordat er verbetering optreed en dat er dus minder haaruitval zal zijn? Aan welke termijn moet ik ongeveer denken?

Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 7 juni 2016 18 33
583 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het is nog maar de vraag of je haaruitval daar vandaan komt ……

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2016 19 16
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Schildklierwaarde was goed. Vitamines waren goed. Wat kan volgens u de oorzaak dan zijn? En omdat de PH te laag is dat toch aannemelijk, of niet dan? Vandaar mijn vraag hoe lang het kan duren voordat ik resultaat merk?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Wanda
Beantwoord door 7 juni 2016 19 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik vind je PH waarde niet dermate laag dat je daar meteen dit soort klachten van zou verwachten…
Ik heb helaas geen idee hoelang dat zou duren. Hoe erg is je haarverlies? Hoe oud ben je?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 7 juni 2016 20 22
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Mijn haar valt uit met bosjes bij het wassen, kammen en door de dag heen op mijn kleren. Het zijn er in ieder geval behoorlijk veel, het algehele haar is zichtbaar dunner aan het worden. Mijn leeftijd is 37. Ik ben bij de huisarts geweest, daar is de schildklier en vitamines en dergelijke getest, alles goed. De huisarts heeft de hoofdhuid bekeken, niks bijzonders te zien. Ik ben naar een therapeute gegaan, zij geeft aan dat de urine PH ca. 7,3 moet zijn om optimaal te functioneren. Mijn gemiddelde PH-waarde is 5,6 (gemiddeld gemeten over enkele dagen). Door verzuring kunnen diverse klachten optreden waaronder haaruitval. Ik dacht mijn vraag hier te stellen om meer duidelijkheid te krijgen, maar helaas kom ik hier niet verder…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Wanda
Beantwoord door 7 juni 2016 21 43
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik geloof er helaas niet in, dat een verlaagde PH waarde van de urine een indicatie is voor haarverlies. Als dat zo was zou half Nederland kaal rond lopen.
Om acidose vast te stellen is ph meting van de urine in ieder geval onvoldoende.
Je zou er ook verstandiger aan doen om met de klachten naar een dermatoloog te gaan. Het “ontzuren” levert vooralsnog alleen nog maar meer problemen op.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 8 juni 2016 0 05
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Stress, medicijnen en purinerijk voedsel produceren na verbranding zuren die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad (pH waarde) van het bloed op een constant niveau te houden. Deze mag slechts tussen de pH 7,3 - 7,4 liggen. Wanneer de zuurgraad in het bloed zich buiten deze waarden begeeft is het lichaam in levensgevaar!

Om dit tegen te gaan bindt het lichaam de overtollige zuren met basische mineralen uit onder andere de hoofhuid. Verzuring leidt hierdoor ook tot haaruitval en andere problemen. Met dit mechanismes zorgt het lichaam dat de zuurgraad in het bloed constant blijft, maar het resultaat is wel dat dit op den duur ten koste gaat van de haarbodem en dus haaruitval als gevolg.

HAARUITVAL EN ONTZUREN
De basisvoorwaarde om haaruitval tegen te gaan ligt in het herstellen van de zuurbalans in het lichaam. Door actief te ontzuren neemt de stroom overtollige restzuren af en worden opgebouwde restzuren opgelost en afgevoerd. Kortom het lichaam heeft geen mineralen uit hoofdhuid nodig om zuren te neutraliseren.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 12 maart 2024 21 02
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]