0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Pieter Blijenberg
Gevraagd op 21 oktober 2015 12 10
223 bekeken

Ik ben een vrouw van 53, gebruik alleen de prikpil om overgangsklachten tegen te gaan. Mijn darmen zijn erg onvoorspelbaar en soms heb ik erge last van diarree. Ik weet dat stress een grote oorzaak kan zijn, maar juist die onaangekondigde diarree zorgt voor stress. Onderweg zijn triggert het gevoel, dus krijg ik diarree. Reis het liefst alleen met de intercity vanwege aanwezigheid toilet, maar soms moet ik de sprinter pakken en die stress veroorzaakt een paniekaanval. Soms supermarkten, soms warenhuizen. Het beheerst steeds meer mijn leven en heb soms ook echt een ongelukje wat erg traumatisch is. Ik weet niet hoe ik uit deze fysieke en mentale cirkel moet komen. Ik heb wel laten testen voor bacteriën, maar die waren niet aanwezig. En om nu een rectaal onderzoek te laten doen om te kijken of het prikkelbare darm syndroom is leek me wel erg overdreven, want is dat de oorzaak heb ik vernomen dat daar niks tegen te doen is. Maar ik wil toch graag weten wat ik WEL kan ondernemen om er meer vat op te krijgen. Soms is er niks aan de hand en ineens bekruipt me een gevoel dat ik niet onder controle kan krijgen en moet ik echt zo snel mogelijk een toilet vinden. Dan heb ik ook echte diarree, dus het is er wel echt. Ik ben er een beetje klaar mee dat mijn leven erdoor beinvloed wordt en hoop dan ook dat er een weg is die ik kan volgen waar ik iets mee kan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 oktober 2015 12 18
Privé antwoord

Het is natuurlijk de vraag of het PDS is. Een darmonderzoek is dus niet perse zinloos. Er zou toch eerst gekeken moeten worden of er een aanwijsbare oorzaak voor de diarree is. Je zou incidenteel een diarreeremmer ter voorkoming van kunnen gebruiken, maar dan is er wel een risico op obstipatie…

Gemarkeer als spam
Geschreven door Alice
Beantwoord door 21 oktober 2015 12 21
Privé antwoord
Heb ik een dagje uit dan neem ik ook een diarreeremmer, maar lekker in je vel zit je dan niet. En doe ik een darmonderzoek en de uitslag blijkt dan prikkelbare darm syndroom te zijn, is er dan wel iets mee te doen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 oktober 2015 12 30
Privé antwoord

Er kan dan in ieder geval gekeken worden om de symptomen te bestrijden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Alice
Beantwoord door 21 oktober 2015 12 35
Privé antwoord
Wat moet ik me daarbij dan voorstellen?
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 21 oktober 2015 17 28
Privé antwoord

Dat is natuurlijk afhankelijk van de resultaten van het onderzoek…..daar kan ik op voorhand ook niks over zeggen. Wellicht gerichte medicatie of een dieet.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB