0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Céline
Gevraagd op 25 februari 2020 0 14
29 bekeken

Ik heb al een aantal jaar dat dezelfde klier opzwelt. Ik heb meerdere keren (4x) een snee in de klier laten maken en laten behandelen door de huisarts. Omdat de klier elke keer uitgroeide tot een abces. Nu heb ik al 3 keer (nogmaals dezelfde klier op de zelfde plek) nadat hij was opgezet vanzelf weg zien trekken. In dit geval was er geen sprake van abcesvorming. Als er geen sprake is van abcesvorming blijft de klier ongeveer dezelfde grote en is hij pijnloos. De keren dat het wel uitliep tot een ontsteking (abces) was de pijn ondragelijk omdat ik bij alles wat ik deed; lopen, zitten en liggen druk op de abces kreeg. Nu heb ik heel veel gelezen over een vergrote lymfeklier en is het meestal niks ernstigs maar vind ik het toch vreemd dat ik op dezelfde exacte plek soms een abces heb en soms een pijnloze opgezette klier die meestal weg trekt. Dit keer duurt het echter al bijna 1,5 week (normaal verdwijnt deze sneller). En heb ik moeite met bepalen of de klier “rubber-achtig en vast is” of week en zacht. Ik heb gelezen dat de klier heen en weer moet kunnen schuiven. Maar bij mij is het geen tuinboon of een erwt maar meer een platte verdikking met een soort inham in het midden. Ik kan nergens iets vinden over mensen die elke keer dezelfde klier hebben die dikker wordt en ik heb dat helaas wel. Ik kan de klier indrukken en voel geen pijn, op een klein plekje voel ik wel dat het een beetje druk geeft maar dat is alles. Omdat het meer plat en schotelvormig is, kan ik de klier dan ook niet “verplaatsen”. Weet iemand wat dit in mijn specifieke geval kan beteken en of er reden is voor paniek?

Alvast heel erg bedankt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 februari 2020 15 04
Privé antwoord

dat is net meteen reden tot pamiek maar wel vervelend natuurlijk. Laat je verwijzen naar een chirurg en kijk of de klier verwijderd kan worden.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 25 februari 2020 23 23
Privé antwoord

Moet ik daarvoor onder narcose? Wat voor een soort ingreep is dit? En wat kan het dan eventueel zijn? Gewoon een “slechte” klier die niet goed zijn werk doet en daarom elke keer verdikt of iets dergelijks?

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 25 februari 2020 23 47
Privé antwoord

Daar kan ik zo geen antwoord op geven . er zal eerst eens gekeken moeten worden wat er precies aan de hand is

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB