0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 15 maart 2015 0 24
294 bekeken

Ik wil graag weten of er iets tegen paniekaanvallen te doen is? Ik weet dat yoga en sporten stress kan verminderen, maar wat kan ik doen om angst te verminderen? Bijvoorbeeld: als ik op het punt sta om naar een soort van publieke bijeenkomst te gaan, en ik weet dat er veel mensen zullen zijn en activiteiten die ik moet ondernemen, dan zorgt de gedachte aan al die drukte alleen al voor angstgevoelens en paniekaanvallen, op zo’n moment zou ik het liefst niet meer gaan. Ik wil geen medicijnen slikken, dus ik vroeg me af…is er iets dat ik kan doen waardoor ik minder last heb van paniekaanvallen? Alvast bedankt!

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 15 maart 2015 0 25
Privé antwoord

Haal op zo’n moment diep adem. Adem langzaam in en tel tot tien, en adem dan weer langzaam uit, ook terwijl je tot tien telt. Probeer om onredelijke gedachten te blokkeren door je te concentreren op positieve gedachten. Richt je op je ademhaling, en voel hoe je in en uit ademt terwijl je telt. Probeer tijdens deze oefening je hele lichaam te ontspannen, dan is het effect nog groter. Dit soort ademhalingsoefeningen hebben mij erg geholpen. Ik heb de oefening geleerd van mijn psycholoog. Hoop dat het je helpt om je paniekaanvallen te verminderen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 15 maart 2015 0 26
Privé antwoord

Ik heb ook last van paniekaanvallen en angsten. Bij mij helpt het wanneer ik sport, dit zorgt vooral voor vermindering van angsten. Maar ik heb de laatste 4 en half jaar last van ernstige sociale angsten. Op zo’n moment wordt mijn hele lichaam gevoelloos, mijn hart lijkt niet meer te kloppen en ik voel me ziek. Ik heb geprobeerd om mijn aandacht op andere dingen te richten, in plaatst van de sociale afspraak die ik dan heb staan en waarvoor ik zo bang ben, maar het lijkt alsof de angst sterker is dan ik ben. Het beste advies wat ik je kan geven, is om het toch te doen. Om toch te gaan. Je moet jezelf blijven herinneren dat je wel sterker bent dan je angst: je kunt angst niet de motor laten zijn van je leven. Hoe meer je jezelf in moeilijke situaties plaatst, hoe sterker je je zult voelen. Ik sport in teamverband en ben personal trainer en ik kan je vertellen dat een groot deel van de angst, de verwachtingen zijn die je hebt en het onbekende. Ook het gevoel dat je geen totale controle over de situatie hebt, er zullen immers andere mensen bij aanwezig zijn, kunnen die paniekaanvallen en angsten veroorzaken. Maar je hebt wel controle, zolang je de angst niet je leven laat leiden. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, ik leef iedere dag met dit gevoel, maar geef niet op. Laat het niet je leven bepalen en wees eerlijk tegen jezelf. Ik slik wel medicatie, maar ik probeer daar nu vanaf te komen. Het is lastig, vanwege de ontwenningsverschijnselen. Als je kunt voorkomen om medicijnen te slikken, doe dat vooral. Het is beter zonder. Want zelfs met medicatie voel ik nog steeds dezelfde dingen die jij opnoemde. Het is mijn innerlijke gevecht dat me op de been houd. Sterke en heel veel succes!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB