0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door NY
Gevraagd op 19 januari 2018 15 08
236 bekeken

Hoi, ik ben een 17 jarig meisje. Ik kamp al meerdere jaren met vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en gewoon het ‘niet lekker’ zijn.
In de zomer van 2016 heb ik bloed laten prikken vanwege al die klachten. Week later belde ik de huisarts om te vragen naar de bloeduitslagen en toen kreeg ik van de assistente te horen dat alles er goed uit zag en er niks aan de hand was. Toch bleven die klachten en ook de laatste tijd voel ik me niet lekker. Vorige week heb ik opnieuw bloed laten prikken en vandaag de uitslag: Vitamine D is laag. Dat is opzich niet zo gek en ook te verhelpen. Maar uit de bloeduitslagen kwam ook naar voor dat ik Pfeiffer heb gehad. Echter zei de huisarts vandaag dat ze in de bloeduitslagen van 2016 ook konden zien dat ik Pfeiffer heb gehad. Dit hebben ze mij echter nooit verteld?! Ik moet dus voor 2016 Pfeiffer hebben gehad, zonder dat ik er vanaf wist. Het is nu begin 2018 en ik zit nog steeds in de nasleep. Ik ben dus erg boos om het feit dat het al in 2016 bekend was dat ik Pfeiffer heb gehad en toen in de nasleep fase zat. In 2015 ben ik namelijk een jaar blijven zitten omdat ik me toen niet goed voelde, wederom door die hiervoor benoemde klachten. Ik denk dus dat ik rond die tijd Pfeiffer heb gehad en dat dat dus ook de reden is dat ik ben blijven zitten.

Dat ik in 2016 in de nasleep zat van Pfeiffer en nu nog steeds, vind ik erg lang. Dat is dus al minimaal anderhalf jaar. Ik heb een beetje zitten Googlen en daar kwam ik het ‘ Chronisch Vermoeidheidssyndroom ‘ (CVS) tegen. Ik kan mezelf erg vinden in de symptomen en ik lees ook dat jongeren tussen 12-18 jaar het (vaak) krijgen of als je bijvoorbeeld een virus zoals Pfeiffer hebt gehad. Kan het zijn dat ik ook geen CVS heb? Ik weet dat het moeilijk is om die diagnose vast te stellen maar de symptomen komen me zo bekend voor. Zo heb ik dus last van vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, veel transpireren, misselijk en vage pijnklachten. En dat zijn allemaal symptomen die voorkomen bij CVS.

Ook zou ik graag willen weten of ik de huisarts assistente kan aanklagen? Zij heeft mij namelijk niet de diagnose Pfeiffer (nasleep) doorgegeven terwijl er nu en destijds nog steeds sprake van is. Ik heb me jarenlang ongehoord gevoeld terwijl ik zelf gewoon wist dat er iets niet klopte. Het was dat mijn moeder er in 2016 op stond om bloed te laten prikken, anders dan had de huisarts me dat waarschijnlijk niet laten doen.

Ik hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 19 januari 2018 17 07
Privé antwoord

Er is geen reden om iemand aan te klagen, want als het wel gezegd zouden hebben zou dat niets veranderd hebben, want het is niet te behandelen en moet vanzelf over gaan. Dus je klachten waren hetzelfde gebleven. Die waren niet minder geworden als je het had geweten.
Het CVS verhaal zou je met de huisarts moeten bespreken.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mies
Beantwoord door 19 januari 2018 23 41
Privé antwoord
Zou zeker cvs kunmen zijn. Kijk eens op facebook op de pagina vd me/cvs vereniging (! Niet stichting) of ME centraal. Je kan ook even googlen op MEgids…dat is ook een prima bron voor betrouwbare info. Lees je goed in en bespreek het dan met je huisarts. Veel sterkte!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB