Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door John (moderator)
Gevraagd op 10 april 2017 9 40
1395 bekeken

Ik gebruik al een aantal jaren geen anticonceptiepil meer (ook gene spiraal o.i.d.). Ik heb altijd wel wat last gehad van menstruatie en de laatste jaren zijn de bloedingen heviger dan voorheen, maar ik had er niet zo’n last van dat ik op bed moest gaan liggen. Laatste half jaar heb ik echter elke maand tijdens menstruatie de eerste twee dagen hevige constante pijn aan 1 kant (eierstok?), met veel bloedverlies: ‘s nachts elke anderhalf uur uit bed om super plus tampon te vervangen…). Paracetamol helpt dan niet voldoende en ik moet dan echt even op bed gaan liggen, omdat ik me zo beroerd voel. Na 2 dagen is de pijn weer weg en ook zijn de bloedingen dan minder hevig. Meestal ben ik binnen 5 dagen klaar met ongesteld zijn en voel ik me, behalve nog wat futloos, snel weer een stuk beter.. Halverwege de cyclus (rond de ovulatie) voel ik dan weer even een dag dezelfde pijn op de zelfde plek, maar dan minder hevig. Ik ben rond de ovulatie ook enorm moe. Kan deze verandering in menstruatieklachten te maken hebben met een inzettende overgang (ik ben 44 jaar)?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 10 april 2017 9 42
Privé antwoord
Ohja, het gaat telkens alleen om de linkerkant (linker eierstok) als ik pijn/last heb.
Gemarkeer als spam
Geschreven door Dingetje
Beantwoord door 10 april 2017 9 59
Privé antwoord
Misschien even een echo van je baarmoeder laten maken (kon bij mij bij de huisarts). Ik kreeg ook ineens erg heftige bloedingen en er bleek een poliep in mijn baarmoeder te zitten. Op zich onschuldig en zodra het verwijderd was, waren de klachten ook over.
Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 10 april 2017 11 00
Privé antwoord

Ga naar de huisarts, en vraag een verwijzing voor de gynaecoloog. Er kunnen meer oorzaken zijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anna
Beantwoord door 23 januari 2021 7 14
Privé antwoord

Hoi, dit is heel herkenbaar laatste maanden veel pijn rechter eierstok tijdens menstruatie. Na 2/3 dagen voorbij. Maar ook boven onder rechter ribbenkast regelmatig pijnklachten. Had jij keer nog laten onderzoeken daarvoor?
Graag een berichtje van je!

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB