0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door anne6
Gevraagd op 24 januari 2019 16 03
60 bekeken

De orthopeed wil mij nu een cortisoninjectie geven. Ik wil graag eerst de oorzaak proberen te achterhalen van de klachten. Is er b.v. sprake van littekenweefsel dat belemmert. Door een kijkoperatie zou dat bekeken kunnen worden en eventueel gedeeltelijk weggehaald worden. Daarna kunnen we weer verder zien vind ik. Ik ben een vrouw van 72 jaar. De buiging van mijn knie is 90 graden. Ik kan niet zonder een brace. De zere knie is nog steeds een beetje warmer dan de andere knie. Ik heb ook last van neuropathie aan m’n voeten en een beetje last van vochtophoping in beide benen. Verder gewoon gezond.

Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniempje
Beantwoord door 24 januari 2019 16 21
Privé antwoord
wat hebben ze precies gedaan tijdens de operatie 1,5 jaar geleden? Had u de knieschijf (patella) gebroken?
Gemarkeer als spam
Geschreven door anne6
Beantwoord door 24 januari 2019 17 47
Privé antwoord
De patella was op 3 plaatsen gebroken. Met metalen draden is deze gerepareerd. Daarna 6 weken in het gips en daarna een zeer moeizaam revalidatieproces tot ik op 90 graden ben. Verder lukt niet. De patella ziet er niet zo mooi uit volgens de orthopeed.
Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniempje
Beantwoord door 25 januari 2019 14 49
Privé antwoord
Belangrijk om te weten is dat bot geneest met bot. Het is niet zoals spieren of huid bijvoorbeeld dat er littekenweefsel gevormd wordt. De breuk geneest zich geleidelijk aan met de vorming van kalk. Die kalk wordt dan in de laatste fase van de “botremodellering” omgezet in nieuw bot, dat is gemiddeld 3 maanden na de breuk. Na een knieoperatie werkt de fysiotherapeut vooral aan het strekken van de knie, dat is namelijk héél belangrijk om goed te kunnen stappen. Heeft u ook problemen met het strekken? Of enkel met het plooien van de knie? Ik begrijp dat het plooien tot maar 90 graden u belemmert in het dagelijkse leven. Over het algemeen stelt men dat er toch 120 graden mogelijk moet zijn om te kunnen functioneren, bijvoorbeeld voor het kunnen rechtstaan uit een fauteuil. Nu is het wel zo dat de operatie al een heel eind geleden is. U zou dit best met uw huisarts bespreken en samen kijken wat er aan gedaan kan worden.
Gemarkeer als spam
Geschreven door anne6
Beantwoord door 25 januari 2019 17 06
Privé antwoord
Dank voor uw reactie m.n. die t.a.v. de vorming van littekenweefsel. Gelukkig is het strekken goed gekomen. Ik zal verder met arts en orthopeed spreken en maar afwachten of er nog progressie in zit. Anders is dit het. Gelukkig kan ik in een scootmobiel zitten vanwege de 90 graden buiging.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB