Pil en ernstige diarree

Reageren
Categorie:
0
0

Hallo,

Ik zit hier echt in dubio. Ik ben 19 jaar en ik gebruik de anticonceptiepil (sub – 30, de normale pil). Ik zit in mijn 3e week (moet nog 2 dagen slikken, do de laatste pil tot officiële stopweek) daarnaast vrijdag ochtend geslachtsgemeenschap gehad (zonder condoom, alleen de pil)

Ik weet echt even niet wat te doen. Sinds zondagavond heb ik denk ik een voedselvergiftiging.

Ik heb zondag rond 20.45 mijn pil ingenomen en ben eigenlijk heel ziek geworden op de avond. Ik heb rond 00.45 veel overgegeven. (Pil zat er dus gelukkig al 4 uur in). En toen heb ik sinds maandag diarree gekregen. Maandag de gehele dag diarree gehad en heb ik rond 20.45 mijn pil weer ingenomen en echt mijn diarree opgehouden tot het er 3 uur inzat, en daarna weer diarree maar heb ik om 00.00 maar een extra pil ingenomen voor de zekerheid. En ben toen gaan slapen dus het heeft toen de hele nacht kunnen inwerken. Nu is het dinsdagavond en heb de hele dag weer diarree gehad (echt 15 keer per dag waterdun, ik denk echt buikgriep). Maar nu heb ik dus rond 21.30 mijn pil ingenomen en een uur daarna had ik alweer diarree. Ik heb besloten om maar niet weer een pil in te nemen, want het heeft geen zin en het is slecht om dit weer te doen.

Ik moet dus morgen en do nog slikken tot mijn officiële stopweek. Maar als ik diarree blijf houden dan heeft dit helemaal geen zin, want het gaat er toch weer na een paar uur uit of minder.

Kan iemand mij alsjeblieft helpen wat ik nu moet doen? Gewoon vanaf nu stoppen met de pil en een stopweek inlassen? En dan over 5 dagen weer beginnen bv. Want je moet 7 dagen tellen tot je laatste goede ingewerkte pil en ik weet niet wanneer dat was.

Bedankt alvast,

Liefs.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door A.
Gevraagd op 16 juni 2020 23 01
2198 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Stop gewoon en begin aan de stopweek. Over 5 dagen dan weer opnieuw beginnen. Voor de zekerheid de eerste 7 dagen van de nieuwe strip geen onbeschermde seks

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 16 juni 2020 23 18
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Super bedankt voor uw snelle reactie. Heel erg fijn.

Gemarkeer als spam
Geschreven door A.
Beantwoord door 16 juni 2020 23 21
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik had nog een vraagje. Welke dag zou ik dan moeten starten weer? Als ik uit moet gaan van een 5 dagen stopweek. Zaterdag of zondag weer beginnen met een nieuwe strip?

Gemarkeer als spam
Geschreven door A.
Beantwoord door 17 juni 2020 19 57
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Je bent op zondag ziek geworden, en dan heb je eigenlijk op zaterdag de laatste pil geslikt. Dan moet je dus op zondag weer starten

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 17 juni 2020 20 04
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo, ik heb ook even een vraagje ik weet alleen niet waar ik dit het beste kan plaatsen. Ik slik de pil altijd 2 strips achter elkaar door ( dus sla 1 stopweek over). Nu zat ik in mijn laatste week van mijn tweede strip en had ik een paar dagen dunne ontlasting, dit was geen waterige diarree en ook pas ongeveer 8/9 uur na inname van de pil. Ik weet niet of dit effect heeft gehad op de betrouwbaarheid maar ik heb voor de zekerheid de pil na de laatste keer dunne ontlasting nog 7 dagen achter elkaar geslikt. Normaal heb ik zaterdags mijn laatste pil en dan een stopweek, doordat ik nu sowieso nog 7 dagen de pil wou slikken heb ik nu zondags de laatste pil genomen. Hierna heb ik een stopweek gedaan en vandaag (zondag) begin ik weer met de nieuwe strip. Deze stopweek was dus 6 dagen ipv 7 dagen. Ik vraag me af of deze dingen invloed hebben gehad op de betrouwbaarheid van de pil of dat er niks aan de hand is en ik hier geen rekening mee hoef te houden tijdens geslachtsgemeenschap.

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 23 augustus 2020 22 55
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Als je de pil doorslikt zou dat geen probleem moeten zijn

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 23 augustus 2020 23 24
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ik slik de pil dus 2 strips door maar heb nu wel een stopweek geahd. Ook dan is het geen probleem?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 24 augustus 2020 11 03
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Ook dan is het geen probleem

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 24 augustus 2020 13 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hi,
Ik zit netjes aan de pil, maar dinsdag had ik dunne poep, maar niet echt wat ik zou noemen diarree. Op internet zie ik dat ze het echt over waterdun diarree hebben wat de pil onbetrouwbaar zou maken, maar wat bedoelen ze precies met waterdunne diarree?

Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniem (Y)
Beantwoord door 2 januari 2021 0 58
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Waterdun = zo dun als water
Diarree heeft alleen maar invloed op de pil als dat binnen 4 uur na inname van de pil is

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 2 januari 2021 16 50
0
Wat als je meerdere dagen last hebt van diarree maar buiten de 4 uren?
(Anonymous at 30 mei 2023 21 33)
0
Ook dan is de pil minder betrouwbaar. Pas weer als je geen diarree meer hebt en 7 dagen aaneengesloten geslikt hebt. Gr. Suus
(Anoniem at 31 mei 2023 8 30)
0
Dus als je een stopweek hebt nadat je diarree hebt gehad dan moet je eerst 7 dagen slikken van de nieuwe pilstrip of tellen die 7 dagen van de stopweek ook mee? Zou ik meer informatie van jullie mogen wat er dan exact misgaat als je meerdere dagen diarree hebt? Hoe is dit anders ook al is het buiten de 4 uren?
(Anonymous at 31 mei 2023 13 16)
0
In de bijsluiter staat namelijk dat het pas niet betrouwbaar is als je de pil niet hebt kunnen inhouden en je meer dan 36 uur na je vorige pil geen nieuwe pil hebt ingenomen. Dit heeft mijn huisarts ook bevestigd. Ben dus een beetje in de war
(Anonymous at 31 mei 2023 13 18)
0
Heb je dan in je stopweek diarree gehad of tijdens het nemen van de pil? Trouwens even voor de duidelijkheid, op dit forum zijn geen (huis)artsen die vragen beantwoorden. Als je tijdens het nemen van de pil langer dan 3 dagen diarree hebt, is er kans dat de pil minder goed werkt. Ook als die diarree 4 uur na het nemen van de pil is,omdat je maagdarm inhoud te snel er weer uit komt om de pil goed op te kunnen nemen. Die 4 uur telt bij eenmalige diarree. Diarree in je stopweek maakt niet uit,omdat je in je stopweek geen pil neemt. Dan ben je/blijf je gewoon beschermd. Heb je wel meerdere dagen diarree tijdens het nemen, dan ben je weer beschermd als je 7 dagen achtereen geen diarree hebt gehad. Dat is hetzelfde idee als wanneer je op een willekeurige dag start met de pil. Dan ben je ook na 7 dagen beschermd. Dit is wat mijn huisarts mij altijd heeft verteld. Gr Suus
(Anoniem at 31 mei 2023 14 23)
0
Mijn huisarts heeft hele andere dingen gezegd. Verwarrend dit. Dus zoals jij het zegt ben je niet meer veilig als je op de 4e dag nog diarree hebt als je de pil slikt.
(Anonymous at 31 mei 2023 20 02)
0
Zo heeft mijn huisarts het gezegd idd. Zoals jou huisarts het uitlegt, is mij altijd verteld dat dat bij een eenmalig vergeten pil zo werkt. Gr Suus
(Anoniem at 31 mei 2023 20 54)
0
Aha dankjewel voor je hulp. Ik heb alleen 3 dagen diarree gehad 4e dag was het gelukkig helemaal weg en was alles weer normaal. Als ik jouw huisarts zijn/haar advies moet opvolgen dan was ik dus nog gelukkig veilig pff wat een opluchting. Heel erg bedankt!
(Anonymous at 31 mei 2023 22 30)
0
Dus nog 1 keer voor de bevestiging. Als je 3 dagen diarree hebt dan ben je nog veilig. Heb je 4 dagen en meer diarree dan ben je niet meer veilig.
(Anonymous at 31 mei 2023 22 39)
0
Ik ga mij er niet aan wagen daar antwoord op te geven. Zelf zou ik gewoon het risico niet nemen en 7 dagen extra anticonceptie gebruiken. Gr. Suus
(Anoniem at 1 juni 2023 10 19)
0
Ik maak hier uit op dat ik dus mogelijk met een zwangerschap te maken zal hebben. 10 dagen aan de dunne geweest waarvan 6/7 dagen water door een fixe voedselvergiftiging. Eerste pil van de strip heb ik er uit gegooit door het eten van te vet voedsel. En na 2 normale dagen heb ik dus die voedselvergiftiging gekregen waar ik anderhalfe week naar van ben geweest. Ik heb onbeschermde gemeenschap gehad maar wel volgens normaal schema mijn pil genomen. +- 10 dagen na gemeenschap heb ik een licht roze bloedvlekje gespot en op het wc papiertje gezien. Ik dacht doorbraak bloeding maar nu 5 dagen verder nooit wat doorgezet en dat doet het wel altijd. Ik kan meteen naar de maandverband grijpen als ik een doorbraak heb. Nu was het nog geen inlegkruisje waard.
(Anonymous at 21 augustus 2023 19 10)
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Doe een zwangerschapstest!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 22 augustus 2023 16 53
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Hallo ik heb ook een vraagje. Ik heb ongeveer drie uur geleden de pil genomen, maar ik heb last van diarree. Ik heb dit weekend seks gehad maar wel met een condoom. Het was de laatste pil van mijn strip. Wat moet ik nu doen?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Anoniem
Beantwoord door 5 december 2023 22 31
0
Even de bijsluiter van je pil lezen,om te beginnen. Je stopweek begint gewoon 1 dag eerder en verder is er niks aan de hand.......
(Anoniem at 6 december 2023 8 47)
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]