0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door anoniem
Gevraagd op 27 juli 2018 7 16
60 bekeken

Ik ben vorige week dinsdagavond de ethinylestradiol/levonorgestrel mylan pil vergeten en heb die woensdagochtend, binnen 12 uur nog ingenomen. Donderdagavond ben ik hem door het veranderde ritme vanwge de zomervakantie weer vergeten maar vrijdagochtend binnen 12 uur heb ik hem alsnog ingenomen. Toen heb ik wel onbeschermde seks gehad. Maandagavond heb ik mijn laatste pil genomen maar het is nu vrijdag en ik ben nog niet ongesteld. De laatste paar keer was ik ook later ongesteld dan normaal en ik heb nu wel last van stress, maar is er ook een kans op zwangerschap? En is de pil nog betrouwbaar nadat ik deze stopweek heb ingelast?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Alias1
Beantwoord door 27 juli 2018 8 53
Privé antwoord
Kijk even in de bijsluiter, daar staat het vaak goed uitgelegd. Zo lang jij die pillen binnen de 12 uur hebt ingenomen is er niets aan de hand gelukkig. Mocht je toch nog twijfels hebben, dit is het algemene advies voor 2 of meer vergeten pillen na 12 uur in de 3e week: In de derde week. bij onbeschermde geslachtsgemeenschap is de morning-afterpil niet nodig. Er zijn 2 mogelijkheden. Neem alsnog de laatste vergeten pil in. Daarna nog minimaal 7 dagen de pil slikken, ook al is het einde van de pilstrip bereikt. Bij de driefasenpil doorgaan met pillen van de laatste fase. De menstruatie wordt hiermee uitgesteld. Vervolgens een stopweek inlassen. Eventueel kunnen twee strips na elkaar worden geslikt; dit kan ook bij de driefasenpil. Bij het slikken van twee strips na elkaar, is er wel kans op doorbraakbloedingen. Bij deze mogelijkheid zijn geen aanvullende maatregelen (condooms) nodig. Direct een stopweek inlassen en na maximaal 7 dagen (inclusief de dagen dat de pil is vergeten) weer met een nieuwe strip beginnen. Hierbij zijn geen aanvullende maatregelen (condooms) nodig.
Gemarkeer als spam
Geschreven door anoniem
Beantwoord door 27 juli 2018 10 05
Privé antwoord
Bedankt voor het antwoord, maar ik ben helaas aan het einde van de strip al begonnen met de stopweek om te controleren of ik wel ongesteld zou worden. In de bijsluiter stond alleen dat 1 pil binnen 12 uur te laat niet erg is maar niet wat ik moest doen als er meerdere te laat, maar binnen 12 uur zijn ingenomen. Daarom ook deze vraag. Maar nu heb ik vooral de vraag; is de kans op zwangerschap ook vergroot doordat ik wel een stopweek heb ingelast aan het einde van de pilstrip?
Gemarkeer als spam
Geschreven door Alias1
Beantwoord door 27 juli 2018 10 12
Privé antwoord
Heb ik ook vaak zat gehad, zolang je altijd binnen 12 uur zit na het innemen van de vorige pil zit je veilig. Doe dit niet structureel, dan heb je geen ritme. Volgens mij is week 3 niet echt een vruchtbare week. Week 1 en 2 zijn daarin belangrijker. Kijk hier ook eens naar: https://www.sense.info/nl/condoom-pil-en-meer/pil-vergeten

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB