Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door Mark64
Gevraagd op 20 april 2020 11 54
126 bekeken

Mijn vrouw heeft al meer dan een half jaar last van plotseling opkomende misselijkheid. Dit kan willekeurig op de dag of avond zijn. Meestal is ze gewoon thuis en doet ze niet iets bijzonders. Gisteren was het vlak voordat ze op het punt stond om ca. 16.30 met de auto naar een vriendin te gaan (afgesproken op 1.5 meter afstand, dat wel). Ze had gewoon ontbeten en geluncht. Vanmorgen was het tijdens het ontbijt. Ze is niet ziek, heeft geen koorts, ze voelt tijdens een aanval niet koud aan.
Een aantal maanden geleden kreeg ze een zware aanval, min of meer zo misselijk dat ze een black-out kreeg. De ambulance is toen thuis geweest. Hemoglobine en bloeddruk bleken normaal.
Dit is een keer gebeurt.
Soms helpt het om wat limonade te drinken, maar dat helpt niet veel. Gemiddelde duur van een aanval is een half uur tot meerdere uren.
6 weken geleden is ze geopereerd aan een ader aan haar been, deze had vernauwing en funtioneerde niet goed. We hebben de misselijkheid gemeld, maar de arts gaf aan dat dat niets met de operatie te maken had. Daarna ging het 4 weken goed, maar nu is de misselijkheid weer terug.
We hebben geen idee wat de oorzaak van de misselijkheid kan zijn. De oorzaken die ik heb kunnen vinden (stress, alcohol, etc) zijn volgens mij niet van toepassing. Mijn vrouw is niet zwanger. We kunnen geen verband leggen naar een bepaalde beweging, houding, moment van de dag, activiteit, eten & drinken etc.
De misselijkheid komt altijd plotseling op.
De klachten zijn onvoldoende duidelijk om naar de dokter te gaan, want we kunnen niet uitleggen wanneer dat dan gebeurt. En bij de dokter heeft ze de symptomen niet.

Wat kunnen we doen om meer duidelijk te krijgen wat er aan de hand is?

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mark64
Beantwoord door 20 april 2020 12 25
Privé antwoord

Update: na de operatie slikte mijn vrouw paracetemol tegen de napijn, het lijkt erop dat de misselijkheid terugkwam toen ze stopte met het dagelijks gebruik van paracetemol.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 20 april 2020 20 53
Privé antwoord

Ik denk dat het toch goed is om naar de huisarts te gaan voor een uitgebreid bloedonderzoek

Gemarkeer als spam
Geschreven door Mark64
Beantwoord door 4 mei 2020 16 12
Privé antwoord

De diagnose is een ontsteking aan het middenoor met druk op klieren, spieren, wervels, en evenwichtsorgaan. Inmiddels behandeld en verbeterd.

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB