Answer Question
Categorie:
0
0

Hallo, Ik ben een vrouw van 24 jaar en weet bijna zeker dat ik de huidaandoening urticaria factitia heb. Altijd heb ik gedacht dat ik gewoon een extreem gevoelige huid had, maar nadat ik een keer m’n hoofd had gestoten en er weer zo’n ”kwaddel” voor een kwartier lang op m’n hoofd te zien was, dacht ik toch even opzoeken op internet. Voor zo ver ik het mij kan herinneren, heb ik dit al sinds mijn 13e. Ik merk dat het wel steeds minder is geworden, maar wanneer ik m’n huid ergens tegen aan kras, of als er een bepaalde druk op gezet wordt, krijg ik deze kwaddels. Vroeger was het zo dat de kwaddels zomaar uit het niets kwamen en er dus geen huidcontact voor nodig was. gelukkig gebeurt dit nu niet meer zo. Ik heb wel een felle allergie op insecten. muggenbeten worden enorme schijven en wanneer ik gestoken wordt door een wesp, wordt bijv. mijn been of arm 2 keer zo dik en doet enorm veel pijn. Deze pijn door zo’n wespensteek houdt zo’n 3 dagen aan en is echt ondragelijk.

Nu lees ik op internet dat deze huidaandoening meestal een paar maanden tot een aantal jaar aanhoudt. Ik ben nu bijna 25 jaar, dus dat betekend dat ik er al zo’n 12 jaar mee moet dealen. Wat wordt er bedoeld met een aantal jaar? En is het misschien toch niet raar om hiermee naar de huisarts te gaan?

Wat ik mij ook erg afvraag, is of het nu ook zo kan zijn, dat ik een histamine intolerantie heb. Ik heb wat symptomen opgezocht op internet en veel van deze symptomen zijn erg herkenbaar voor mij. Slapeloosheid, aanhoudende vermoeidheid, angstgevoelens/paniekaanvallen terwijl er niks is om angstig voor te zijn, depressies, overdreven pijnlijke menstruatiepijn, haaruitval, rode vlekken, jeukende huid en zo nog wel meer.

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 30 oktober 2019 9 32
739 bekeken
Omg! Ik heb hetzelfde ! Heb er anti histamine tabletten voor maar na een half jaar beginnen ze wel minder te werken Wat jij nu beschrijft is echt interessant !!
( SBenedickElzinga at 17 juni 2022 0 43)
Antwoord toevoegen
-2
Privé antwoord

Ik zou er dan toch maar mee naar de huisarts gaan.

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 30 oktober 2019 16 12
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB