Categorie:
0
0
Gemarkeerd als spam
Geschreven door MSU
Gevraagd op 3 februari 2019 21 15
16 bekeken

Vrouw, 22j.

Tijdens komende zomer zal ik een kaakoperatie ondergaan. Er zijn een aantal vragen die mij onduidelijkheid opleveren afhankelijk of ik het aan artsen vraag of lotgevallen. Ik heb een aantal vraagjes opgelijst:

-Bestaat er een kans dat mijn gebit/kaken doorheen mijn leven toch weer gaan verschuiven? En heeft nagel- of lipbijten daar een negatieve invloed op? Ik doe dit namelijk al heel mijn leven, en het lijkt er niet op dat ik dit na de ingreep niet meer zal doen.
– Kunnen de titanium plaatjes en boutjes die in mijn kaak zullen komen, later ook nog worden verwijderd?
– Hoe lang duurt het gemiddeld tegen dat de zwelling weg is? De chirurg spreekt van een maandje, vriendinnen die dezelfde ingreep hebben gehad spreken van maanden tot een halfjaar.
– Wat kan ik wanneer weer doen? Hoe lang duurt het gemiddeld tegen dat ik weer deftig kan spreken/studeren/werken/reizen? Concreet zou ik een vakantiejob willen gaan doen in Zuid-Frankrijk, maar ik durf dit niet te gaan vastleggen omdat ik bang ben dat het uiteindelijk toch niet zou kunnen doorgaan omdat ik nog te veel last/pijn zou hebben. Het is zowel werken als zwemmen, zonnen… Ik vermoed dat het alleen al qua zwelling geen goed idee is om arbeid te verrichten onder de zon. Hoe lang moet ik zeker wachten tegen dat ik dit zou mogen doen, of tegen dat ik bijvoorbeeld een festival zou kunnen doen? Ik vind dit allemaal heel moeilijk in te schatten en zou dus graag meerdere opinies hebben.

Alvast bedankt voor uw antwoord!

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 3 februari 2019 22 17
Privé antwoord

Dat zijn vragen die je toch vooral aan de kaakchirurg moet vragen. Het zal namelijk niet voor iedereen hetzelfde zijn

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB