Answer Question
0
0

Hoi ik ben een vrouw van 18 jaar oud. Zelf heb ik traumatische ervaringen meegemaakt( overval met pistool en tasjesdief) En ook heel kort even drugs gebruikt. (Wiet en XTC) Ook heb ik ritalin een half jaar gebruikt voor mijn ADD.

Ik heb last van mijn (negatieve en enge) angstgedachtes. Ik denk enge (ramp) dingen die niet gaan gebeuren. Deze gedachtes gaan erg snel en vaak ben ik er onbewust van dat ik er net aan had gedacht. Bijvoorbeeld: Het plafond is laag; het plafond gaat instorten. Ik hoor een vliegtuig; het vliegtuig gaat neerstorten. Ik zit in de auto; ik zie een verkeersongeluk voor me. Mijn vriend geeft heel even geen bevestiging dat hij van me houd; hij gaat het uitmaken. Op mijn werk kijk ik naar de ouderen mensen hun handen; ik zie een beeld voor me dat ik naar mijn eigen ‘verrimpelde’ enge handen kijk. Ik denk aan mijn lieve hond; hij gaat toch over 5 jaar dood. Mijn moeder is nog niet thuis; ze heeft een auto-ongeluk meegemaakt, meteen haar bellen! Ik loop op de stoeprand; mijn enkel knapt om. Ik loop in het bos langs een berg naar beneden; ik zie mezelf naar beneden vallen. En zo gaat het maar door.

De gedachtes komen bijna altijd uit op de dood of verdriet. Ik heb een ernstige angst voor de dood en het verliezen van anderen. Ook ben ik bang in het donker en denk ik dat ik steeds achtervolgt wordt. Ik zie ook een soort schim of schaduw vaker, maar dat gebeurt vooral als het donker is. Ook schrik ik erger en sneller dan andere mensen. Ik heb paniekaanvallen gehad (tijdens gebruik van ritalin) en bij een paniekaanval viel ik bijna flauw, ik zag helemaal niks meer.

Door de dag heen ben ik vaak moe en futloos. Mijn stemming en energie wisselen steeds. Ik heb een vreemde waas over mijn ogen heen lijkt het wel. Mijn psycholoog zij al dat dit dissociatie kan zijn.

Ik wordt helemaal gek van mijn gedachtes en weet niet precies wat ik heb! Help alsjeblieft!

Gemarkeerd als spam
Geschreven door Anoniem
Gevraagd op 15 april 2019 14 12
46 bekeken
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Het lijkt op een gegeneraliseerde angststoornis al dan niet in combinatie met een depressie

Gemarkeer als spam
Geschreven door John (moderator)
Beantwoord door 15 april 2019 18 07
Antwoord toevoegen
0
Privé antwoord

Wil je over je angsten en klachten praten? Wil je hulp als je een angst- of paniekaanval krijgt of er even helemaal doorheen zit? Ook buiten de kantooruren?
Stuur dan een mail voor meer informatie en de mogelijkheden naar:

[email protected]

Gemarkeer als spam
Geschreven door Zorgprofessional
Beantwoord door 15 april 2019 18 22
Antwoord toevoegen

Plaats een antwoord

Attach YouTube/Vimeo clip putting the URL in brackets: [https://youtu.be/Zkdf3kaso]
Upload een bijlage.
Allowed file types: zip.doc.docx,pdf,xls,xlsx,jpg,jpeg,png,gif
Max file size: 1.0 MB